Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 9.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ με αιχμή το οικονομικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις μισθολογικές ρυθμίσεις στο Δημόσιο.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στη συγκέντρωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε μάλιστα στάση εργασίας για την Τετάρτη, από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 11.00 π.μ.

«Με αφορμή την κατάθεση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για τις μισθολογικές ρυθμίσεις το οποίο μετά από 14 χρόνια μειώσεων κατά 40% των μισθών στο Δημόσιο, κατάργηση των δώρων κλπ δίνει ‘αυξήσεις’ – κοροϊδία της τάξης των 40-50 ευρώ μηνιαίως, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 9.00πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΑΔΕΔΥ ‘διεκδικεί”:

Αυξήσεις, άμεσα, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας
Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη».

πηγή: aftodioikisi.gr