Τρίτη
27
Φεβρουάριος
TOP

Αγορά καυσίμων: Ασανσέρ οι τιμές με τη βενζίνη να φλερτάρει με τα 2 ευρώ

Το χαρακτηριστικό της εγχώριας αγοράς υγρών καυσίμων τις τελευταίες εβδομάδες είναι η μεγάλη μεταβλητότητα καθώς σημειώνονται από τη μια στιγμή στην άλλη αυξήσεις και αμέσως μετά μειώσεις με δύσκολη την διατύπωση οποιασδήποτε πρόβλεψης για το μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετά νησιά οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε και ξεπέρασε τα 2 ευρώ και πλέον στην αγορά όλοι καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα ξαναδούμε την κυριαρχία αυτής της τιμής σε όλα τα πρατήρια της επικράτειας.

Στην αγορά των πετρελαιοειδών μιλούν για έντονη μεταβλητότητα στα διεθνή χρηματιστήρια όπου διαμορφώνονται οι τιμές των προϊόντων του αργού.

Δύο γεγονότα είναι αυτά που προκαλούν αναστάτωση και σύγχυση στους αγοραστές και πωλητές:

Το πρώτο αφορά στις κυρώσεις που τίθενται σε ισχύ από τις 8 Φεβρουαρίου για τα ρωσικά προϊόντα πετρελαίου. Αφενός απαγορεύονται οι εξαγωγές από τη Ρωσία προς χώρες της Ευρώπης και αφετέρου οι Βρυξέλλες εξετάζουν την επιβολή ανώτατης τιμής σε προϊόντα πετρελαίου που θα πωλούνται προς τρίτες χώρες.

Το δεύτερο γεγονός έχει να κάνει με το κατά πόσο η επανάκαμψη της Κίνας στις αγορές θα επηρεάσει τη ζήτηση καυσίμων, δηλαδή αν η ζήτηση που θα εκδηλώσει, θα προκαλέψει ελλείψεις ή δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στην προσφορά ποσοτήτων.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.news247.gr πατώντας εδώ