Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Αντώνης Σαμαράς: «Αυτός ο τόπος δείχνει το δρόμο» -Οι εμφατικές αναφορές του πρώην πρωθυπουργού για τα έργα στη Μεσσηνία (video)

Σημείο αναφοράς στην εκδήλωση για ένα σπουδαίο έργο για τη Μεσσηνία και τη χώρα, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τα ίδια αρχικά με τις ταυτόσημες έννοιες και έγνοιες.

«Ελλάδα, ελευθερία, ελπίδα. Έννοιες που η γη της Μεσσηνίας έχει μέσα της βαθιά. «Η Μεσσηνία και η Ελλάδα έχει ανθρώπους που μετρούν τον χρόνο με τον χτύπο της καρδιάς. Αυτός ο τόπος δείχνει τον δρόμο. Είμαστε σε ένα αεροδρόμιο ενός μεγάλου Έλληνα και ευεργέτη της Μεσσηνίας του αείμνηστου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Που σπάει ρεκόρ αφίξεων και έβαλε την Μεσσηνία στην καρδιά του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ακόμα ότι είναι κομβικής σημασίας το γεγονός ότι ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για το κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Για τον δρόμο ζήτησε να θυμηθούν όλοι την περίοδο 2012-14 που προχώρησε η ωρίμανση των μελετών. Επίσης εκείνη την περίοδο εκπονήθηκαν οι μελέτες για την παράκαμψη Πύλου που έχω την διαβεβαίωση ότι θα προγραμματιστεί άμεσα για να είναι ολοκληρωμένος πλήρως ο οδικός άξονας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα όσα δρομολογούνται στη Μεσσηνία με το αεροδρόμιο, το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης και φυσικά τις παρεμβάσεις από την ΚΤΥΠ στα σχολεία, τα μικρά και μεγάλα που αλλάζουν τον τόπο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε κλείνοντας: «Η δική μας παράταξη δείχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα. Το δρόμο της ελπίδας της προκοπής και της ανάπτυξης».