Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Αποχή των δικηγόρων από δίκες συμφερόντων Δημοσίου και παράταση της στοχευμένης αποχής από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού

Μέσω της αποχής από δίκες συμφερόντων Δημοσίου και την παράταση της στοχευμένης αποχής από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, εκφράζουν οι δικηγόροι και στη Μεσσηνία την αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η απόφαση αποχής από από δίκες συμφερόντων Δημοσίου

To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά την από 15-11-2023 έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν καίρια το σύνολο των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:

  1. την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου μέχρι την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

2.- την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. από όλες τις δίκες από την 16-11-2023 έως και 24-11-2023

  1. την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των φορολογικών μέτρων στο Κοινοβούλιο.

4.- την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. μέχρι την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου από έκδοση διαταγών πληρωμής με εντολείς Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς και από εντολές προς εκτέλεση αυτών.

5.- την αποχή των μελών του Δ.Σ.Κ. από τις Επιτροπές, όπου συμμετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων Κτηματολογικών διαφορών κλπ).

6.- την δημιουργία ενιαίου μετώπου με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.

7.- την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιοποίηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Για το πλαίσιο χορήγησης αδειών ισχύουν όσα αναφέρονται στην από 12-11-2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η ως άνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελεί ταυτόχρονα και απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η οποία και πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 15-11-2023.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                     (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)

Παράταση της αποχής από ποινικές δίκες Α΄ βαθμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου  Καλαμάτας, κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του 15-11-2023, αποφάσισε ομόφωνα, αποδεχόμενο την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,  την παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών του από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι και 31.12.2023, με το  πλαίσιο αδειών που έχει ήδη αποφασιστεί.

Εξαιρούνται παραγραφές και υποθέσεις όπου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                     (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)