Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Απόφαση για πολυήμερη αποχή έλαβαν οι δικηγόροι της Τριφυλίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε καθολική αποχή των μελών μας από τα ακροατήρια όλων των Δικαστηρίων της Ελληνικής Επικράτειας, από την Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Ειδικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την επιχειρούμενη δια του σχεδίου νόμου περί οργανισμού δικαστηρίων, κατάργηση Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και Εφετείων, επιπλέον ζητά την απόσυρση όλων των διατάξεων που αφορούν στο κλείσιμο Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και Εφετείων. Επίσης, εκφράζει την αντίθεσή του στην τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 187 ΠΚ, με την προσθήκη της παρ. 6, που καταλύει το τεκμήριο αθωότητας και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, και ζητά την άμεση κατάργησή του.

Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισε την καθολική αποχή των μελών του από τα ακροατήρια όλων των Δικαστηρίων της Ελληνικής Επικράτειας, από την Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, όποτε θα συνεδριάσει εκ νέου για λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Πηγη: gargalianoionline.gr