Σάββατο
4
Φεβρουάριος
TOP

Αποτίμηση συνεδρίασης ΠεΣυ Πελοποννήσου για την ανάπλαση της Πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών

Την 29η Νοεμβρίου 2022 το ΠεΣυ Πελοποννήσου συνεδρίασε ύστερα από αίτημα συμβούλων της αντιπολίτευσης προκειμένου να συζητήσει το αμφιλεγόμενο έργο της ανάπλασης πλατείας Φιλιατρών, προϋπολογισμού 2.286.000 ευρώ από χρηματοδότηση Α. Τρίτσης. Ένα έργο που έχει διχάσει έντονα την τοπική κοινωνία των Φιλιατρών, ύστερα από την εμμονική στάση Δήμαρχου Τριφυλίας και Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνει.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε με ψήφους 20 προς 18 κι έκανε δεκτή την ομόφωνη απόφαση – αίτημα της Κοινότητας Φιλιατρών ώστε να μην γίνει ένα μόνο φαραωνικό έργο στα Φιλιατρά, αλλά σειρά προτεινόμενων έργων,  συμβατών με το πρόγραμμα Α. Τρίτσης, σύμφωνων με τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και ιεραρχημένα από την ίδια την τοπική κοινωνία, αντιπροσωπευόμενη από το θεσμικό της όργανο δηλαδή το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τονίστηκε μετά παρρησίας  από το μονοπρόσωπο θεσμικό όργανο “Περιφερειάρχης” ότι στην αστική δημοκρατία την οποία – τάχα πρεσβεύει και υπηρετεί πιστά – γνώμη, λόγο και άποψη έχουν μόνο τα θεσμικά όργανα. Αναγνώρισε ως θεσμικά όργανα το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, το κοινοτικό συμβούλιο Φιλιατρών, αλλά τελικά ως “Λουδοβίκος”, δεν τα αναγνωρίζει σχετικά με τον αποφασιστικό τους ρόλο. Πατάει στην (κριμένη ήδη ως αντισυνταγματική) νομοθεσία Θεοδωρικάκου, την πλέον βάρβαρη, αυταρχικά και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, που δίνει αρμοδιότητες στα μονοπρόσωπα όργανα και τις οικονομικές επιτροπές έναντι των εκλεγμένων συλλογικών οργάνων. Για τον περιφερειάρχη, μοναδική επίκληση στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας είναι οι αποφάσεις των μονοπρόσωπων οργάνων (Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι) και των αντίστοιχων οικονομικών επιτροπών (Περιφερειών – Δήμων). Ανερυθρίαστα μας κουνά επιδεικτικά και προκλητικά ως μαύρο λάβαρο, την εν λόγω νομοθεσία. Φυσικά η πλειοψηφία των Οικονομικών Επιτροπών ελέγχεται απόλυτα από τους ίδιους ως  “μονοπρόσωπα όργανα”! Αποφασίζουμε δηλαδή  “εμείς” τα “μονοπρόσωπα” και διατάσσουμε “εσάς”, τα συλλογικά  θεσμικά όργανα, ερήμην σας! Εκ τούτου, καθόλου δεν σεβόμαστε την άποψή σας εκπεφρασμένη με τις αποφάσεις σας, θεσμικά πάντα!  O tempora o mores!

Ως γνήσιος οπαδός του Μητσοτακισμού που παντρεύει το νεοφιλελευθερισμό με τον ολοκληρωτισμό, ο Περιφερειάρχης εκφράζει πλήρως την σύγχρονη φεουδαρχία και την ολιγαρχία. Αποφασίζει ως μονοπρόσωπο θεσμικό όργανο, ερήμην της κοινωνίας και του λαού, τον οποίον γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και δεν ντρέπεται κιόλας να το ομολογεί. Έτσι με το από 1-12-2022 Δελτίο Τύπου του, μας ενημερώνει το ίδιο που ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του στη συνεδρίαση της 29ης-11-22. Ότι υπογράφει το δάνειο και καθόλου υπόψη του δεν λαμβάνει τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων που εν προκειμένω είναι: α) η ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και β) η πλειοψηφική απόφαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου! Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αυθεντικός εκφραστής της πλέον αντιδραστικής, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής πολιτικής που εφαρμόστηκε μεταπολιτευτικά στην χώρα μας, διοικεί με την ίδια πρακτική και την Περιφέρειά μας. Πολιτική που δε βρίσκει μερικές χιλιάδες ΕΥΡΩ για έργα υποδομής αλλά βρίσκει 500 ΕΥΡΩ την ώρα (όσα ο κατώτατος μισθός) για την πληρωμή τεχνικών συμβούλων για εκπόνηση – διόρθωση μελετών για έργα βιτρίνας εκατομμυρίων.

Η διακυβέρνησή του θα γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας της Πελοποννήσου. Κι όχι μόνο γιατί φιμώνει τον λαό, εκπεφρασμένο αντιπροσωπευτικά στο πλαίσιο της “αστικής δημοκρατίας” μέσω των συλλογικών οργάνων, αλλά γιατί  λοιδορεί την ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας! Η κοινωνία των Φιλιατρών αισθανόταν, αισθάνεται και πάντα θα αισθάνεται υπερηφάνεια για το Βραβείο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Μπιενάλε της Σόφιας του 1982! Ο πρύτανης της αρχιτεκτονικής και της Πολεοδομίας  Γρηγόρης Διαμαντόπουλος  – μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα που άλλαξε την πόλη της Καλαμάτας  – με την μελετητική του ομάδα συνέταξε την βραβευμένη μελέτη της πλατείας των Φιλιατρών! Και βέβαια θα την έχει πάντα ψηλά και θα την χαίρεται η κοινωνία των Φιλιατρών, όχι ως επίτευγμα της πόλης, αλλά ως καταξίωση της ίδια της Ελλάδας! Μόνο οι προκατειλημμένοι και κακεντρεχείς δε σέβονται ιστορικής αξίας καταξιωμένα έργα όπως είναι η βραβευμένη μελέτη του αείμνηστου Διαμαντόπουλου,  τις περγαμηνές και τιμητικές διακρίσεις του τόπου και της πατρίδας μας.

Να χαίρεσθε ο ένας τον άλλον: Δήμαρχος – “υβριστής” και Περιφερειάρχης – “απόλυτος μονάρχης”, ως μονοπρόσωπα θεσμικά όργανα για την συνεργασία σας αυτή, που η κοινωνία δεν επιθυμεί! Επιτεύγματά σας ο διχασμός της κοινωνίας, η κατάπτωση των αξιών, αλλά και του ίδιου του αστικού πολιτικού συστήματος το οποίο κόπτεσθε ότι υπηρετείτε! Σας ενημερώνουμε ότι θα βρείτε την κοινωνία απέναντι, σε κάθε σας κίνηση από εδώ και πέρα! Ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας έχει ξεκινήσει  εδώ και 1,5 χρόνο και στο εξής θα είναι ανένδοτος!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ!

Ανταρσία στο Μωριά: Κάτσαρης Παναγιώτης

Αγωνιστική Συνεργασία: Πετράκος Θανάσης Δρούγκας Δημοσθένης