Δευτέρα
27
Μάρτιος
TOP

Άρχισαν τα… όργανα στις συνεδριάσεις -Αναβολή για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας (video)

Ώρα…  συνεδριάσεων και εξελίξεων η σημερινή για την αυτοδιοίκηση. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τόσο η συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο φόντο της ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ στο νόμο Θεοδωρικάκου που έδινε επαυξημένες αρμοδιότητες στις επιτροπές. Ήδη τα όργανα… άρχισαν στο Περιφερειακό με τις μειοψηφίες να δηλώνουν την πρόθεσή τους σε κοινή τους ανακοίνωση.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ… ΓΙΟΚ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Μόλις 18 σύμβουλοι έδωσαν το παρών στο πρώτο κάλεσμα για την συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου που είχε σχέση με τον προϋπολογισμό, με τις μειοψηφίες να στέλνουν ένα σαφές μήνυμα και τις εξελίξεις να αναμένονται “καυτές” στην βάση των όσων πλέον θέτει για τις αποφάσεις των οργάνων η απόφαση του ΣτΕ. Η έλλειψη απαρτίας στην ειδική συνεδρίαση την μεταθέτει για αύριο την ίδια ώρα. Ο κ. Νίκας παίρνοντας το λόγο πάντως είπε πως δεν γνωρίζει επίσημα ούτε αυτός ούτε και το Υπουργείο την απόφαση του ΣτΕ και πως περιμένει την κατάθεση νομοθετήματος και οδηγίες από την κυβέρνηση. Μετά ωστόσο το έριξε στο… διακύβευμα του προϋπολογισμού, θέτοντας ζήτημα πως δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν οι υπάλληλοι κ.λπ.

Εδώ τα όσα… δεν έγιναν στην ειδική συνεδρίαση του ΠΕΣΥ

Διαβάστε εδώ για τις εξελίξεις με την επιστολή των μειοψηφιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

25η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στην 25η τακτική συνεδρίαση οι μειοψηφίες έθεσαν το θέμα λοιπόν με τις εξελίξεις μετά και την απόφαση του ΣτΕ και ζήτησαν και ονομαστική ψηφοφορία για να συζητηθεί εκτός Η.Δ. ως πρώτο. Ακολούθησε ψηφοφορία και τελικά αυτή έληξε με 20-20. Τελικά με την… ισχύ της ψήφου του Προέδρου του ΠΕΣΥ του κ. Μαλτέζου πέρασε να μην συζητηθεί το θέμα. Να τονιστεί πως ο κ. Μαλτέζος δεν δέχθηκε να περιμένει για λίγο προκειμένου να καταφθάσουν στην αίθουσα δύο σύμβουλοι της παράταξης του κ. Δέδε.

Δείτε τις δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου εδώ

Δείτε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας εδώ