Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Αρναούτογλου: Δεν τελειώσαμε με τον «Μπάλλο» -Πού θα χτυπήσει το Σάββατο

Σιγά-σιγά η κακοκαιρία «Μπάλλος» υποχωρεί και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε “μικρό καλοκαίρι”, μα υπολείμματα αστάθειας από αυτήν την ατμοσφαιρική διαταραχή θα έχουμε και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τις αυριανές πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, λοιπόν, θα υπάρχουν περιοχές που θα έχουν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, προσθέτει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης και αναφέρει:

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, στην βορειοανατολική χώρα, κυρίας από την ανατολική Μακεδονία μέχρι και τη Θράκη, τα νησιά του Θρακικού, τις πολύ-πολύ ανατολικές περιοχές της Χαλκιδικής και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στη δυτική-νοτιοδυτική Ελλάδα, από το ύψος της δυτικής Στερεάς, την Ευρυτανία και δυτικότερα-νοτιοδυτικότερα, το νότιο Ιόνιο και στα δυτικο-κεντρο-νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με μπόρες και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα: Σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα έχει απλώς συννεφιά. Στη Θεσσαλία αναμένονται τοπικές βροχές στα πολύ-πολύ νοτιοανατολικά τμήματά της, ενώ στα νοτιοδυτικά τμήματά της απλώς θα ψιχαλίσει.

Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα διέρχονται σύννεφα που θα αφήσουν τοπικές μπόρες, ενώ στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα πιο κεντροδυτικά τμήματα της Κρήτης και ακόμα πιο τοπικά στις υπόλοιπες νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές. Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, θα ψιχαλίσει και θα βρέξει τοπικά.

Από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα εξασθενούν στα δυτικά-νοτιοδυτικά και στα βορειοανατολικά, αλλά θα ενταθούν σε όλα τα Δωδεκάνησα. Περισσότερες θα γίνουν οι μπόρες στην ανατολική-νοτιοανατολική Στερεά, κυρίως στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και την Εύβοια.

Στην Αττική και την Αθήνα θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία, θα έχουμε μπόρες μικρής διάρκειας στα νότια και τη Χαλκιδική.

Το βράδυ του Σαββάτου ο καιρός έχει ανοίξει σχεδόν παντού. Υπολείμματα αστάθειας θα έχουν παραμείνει κυρίως στα Δωδεκάνησα και τα ανατολικά τμήματα της Θράκης.