Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Αρνείται τις κατηγορίες ο 21χρονος –Διασωληνωμένο το βρέφος, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση -Τι περιγράφεται στο διαβιβαστικό(video)

Σοκ στη Μεσσηνία προκάλεσε η είδηση της κακοποίησης ενός βρέφους που βρίσκεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα.

Το μόλις τεσσάρων μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας καθώς είχε σπασμούς και  διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου μετά από εξετάσεις οι γιατροί  διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής του και αποφάσισαν πως πρέπει να διασωληνωθεί και να νοσηλευθεί σε Νοσοκομείο της Αττικής.

Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” σε σοβαρή κατάσταση με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο η Αστυνομία.

ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Σοκαριστικά τα όσα αποκαλύπτονται από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

«Περί ώρα 21.30 της 24ης/9/2022 η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Καλαμάτας ότι περί ώρα 18.45 διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το ανωτέρω βρέφος ωχρό με άρρυθμη αναπνοή, ληθαργικό, με ήπια αντίδραση στα επώδυνα ερεθίσματα. Το βρέφος συνοδευόταν κατά τη διακομιδή του με το ασθενοφόρο από τη μητέρα του, ενώ με ιδιωτικό όχημα προσήλθε στον χώρο του Γ.Ν. Καλαμάτας και ο σύμβιός της».

«Η μητέρα ερωτώμενη σχετικά ανέφερε ότι επιστρέφοντας στην οικία τους από την περιοχή Κοπανακίου, όπου εργάζεται σε καφετέρια περί 16:15 ώρα της 25-09-2022, είδε το παιδί να μελανιάζει και να τσιρίζει και έτσι με το πατέρα του αποφάσισαν να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείου Κυπαρισσίας».

Μετά το πέρας των εξετάσεων το περιστατικό όπως αναφέρεται «Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων το παθόν βρέφος αντιμετωπίστηκε βάσει ιατρικών πρωτοκόλλων (διασωλήνωση και φαρμακευτική αγωγή), ξεκίνησε η διακομιδή του περί ώρα 21.00 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Οι γονείς του βρέφους, με φιλικό τους ζευγάρι, ακολούθησαν με ιδιωτικό όχημα.» Εν συνεχεία περιγράφονται όσα προκύπτουν από τις εξετάσεις που έγιναν στο βρέφος «Αναφορικά με τα μάτια, πολλαπλές, πολλαπλές ένδω και πάρα αμφιβληστροειδικές κηλιδώσεις αιμορραγίες, ως επί συνδρόμου κακοποιημένου βρέφους, ενώ από διενεργηθείσα αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δρέπανο και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο. Επίσης διαπιστώθηκε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιάς μετωπιαίας χώρας και ολιγάριθμα στοιχεία υπαραχνοειδούς περιοχής. Επίσης διαπιστώθηκε κάταγμα 3ου και 4ου πλευρικού τόξου αριστερά. Σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις των ιατρών που εξέτασαν το βρέφος, αυτό παρουσίαζε σημάδια κακοποίησης.» και καταλήγει: «Λόγω της κλινικής εικόνας του παθόντος βρέφους, καθώς και των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτή προέκυψε, κρίθηκε από την Υπηρεσία αναγκαίος ο εντοπισμός και προσαγωγή των γονέων του στην Υπηρεσία μας. Κατόπιν σχετικού αιτήματος, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ανηλίκων / Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, αφού είχε αφιχθεί το ασθενοφόρο και προσήχθησαν στην Υπηρεσία μας».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Σύμφωνα με την Αστυνομία το βρέφος έφερε εμφανή τραύματα και συμπτώματα «συνδρόμου ανατάραξης» και με βάση τα στοιχεία ο πατέρας ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν αυτός που τα προκάλεσε ενώ φρόντιζε το μωρό εν τη απουσία της συζύγου του, ο οποία εκείνη την ώρα εργαζόταν. Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος και συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ο 20ετών πατέρας, Αλβανικής καταγωγής και η μητέρα Ελληνικής καταγωγής, επίσης 20 ετών, εκλήθησαν από την πρώτη στιγμή να καταθέσουν. Άμεσα άρχισαν να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς και εκείνο της κακοποίησης, αφού τα σημάδια στο κορμί του παιδιού ήταν εμφανή. Ο πατέρας συνελήφθη πρώτος με την κατηγορία περί ενδοοικογενειακής βίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του νόμου περι ναρκωτικών και όπλων, αφού μετά από έρευνα στην οικία του ζεύγους που βρίσκεται σε χωρίο της Τριφυλίας βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια.  Σε βάρος της μητέρας  που επίσης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων. Σήμερα το πρωί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιων των εισαγγελικών Αρχών της Κυπαρισσίας.

Η παρουσία τους στις Εισαγγελικές αρχές της Κυπαρισσίας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με την μητέρα να αφήνεται ελεύθερη και τον πατέρα να παίρνει προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί και να αρνείται τις κατηγορίες περί απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και εκείνην της ενδοοικογενειακής βίας, και, να αναφέρει πως προξένησε τις κακώσεις άθελά του στην προσπάθεια να συνεφέρει το παιδί.