Τρίτη
31
Ιανουάριος
TOP

Αθανασόπουλος: «Άμεσα να κινηθεί ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ και να δοθούν αποζημιώσεις»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Μεσσήνης η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γιώργου Αθανασόπουλου με τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Γιάννη Ασσιούρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Στάθης Αναστασόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ευσταθία Θεοδωροπούλου, ο επόπτης Μεσσηνίας  κ. Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος και  οι γεωπόνοι κ. Γεωργία Αντωνοπούλου και κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας. Στη συνάντηση o Δήμαρχος Μεσσήνης, αφού τόνισε ότι στόχος όλων είναι η ενίσχυση των παραγωγών και η με κάθε τρόπο στήριξή τους, ενημέρωσε  για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Ανέφερε στον κ. Ασσιούρα την ανάγκη  να κινηθεί γρήγορα ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι εκτιμήσεις με στόχο να αποδοθούν το συντομότερο δυνατό στους πληγέντες οι σχετικές αποζημιώσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε αυτοψία στις δημοτικές Κοινότητες Αρχαίας Μεσσήνης, Πετραλώνων, Μαγγανιακού, Τρκόρφου, Δραϊνας, Αριστομένους, Πλατανόβρυσης,  Πελεκανάδας, Δάρα.

Καλούνται οι παραγωγοί να υποβάλλουν εμπρόθεσμα και άμεσα τις δηλώσεις ζημιών στους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Μεσσήνης προκειμένου να λειτουργήσει πιο ομαλά η διαδικασία.