Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου για να ζεις

Αν σας ρωτούσαν σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε, τι θα απαντούσατε; Προφανώς, η Ελλάδα έχει τεράστια προβλήματα και εκτός από το ελληνικό καλοκαίρι, λίγα μπορεί να ζηλέψει κανείς. Ποια είναι η χώρα, λοιπόν, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία είναι ιδανική για να ζει κανείς; Σύμφωνα με τη φετινή κατάταξη του US News and World Report, η Ελβετία.

Η έκθεση κατέταξε 87 χώρες του κόσμου, με βάση έρευνα που πραγματοποίησαν το US News and World Report, η WPP και το Wharton School of the University of Pennsylvania, ανάμεσα σε τουλάχιστον 17.000 άτομα παγκοσμίως.

Η Ελβετία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με βάση κριτήρια όπως η ποιότητα ζωής, η ισχύς και η επιχειρηματικότητα. Ο Καναδάς κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με τη Σουηδία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να καταλαμβάνουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να κατακτήσει την αξιοπρεπή ένατη θέση.

Η οικονομική σταθερότητα και η υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης ήταν δύο από τους λόγους που οδήγησαν την Ελβετία στην πρωτιά. Η χώρα σημείωσε επίσης υψηλή βαθμολογία στην κατηγορία «επιχειρηματικότητα».

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εξαγωγή ορισμένων στοιχείων της έρευνας αποκάλυψε ότι η Ελβετία σημείωσε επίσης υψηλή βαθμολογία στον κατάλογο των χωρών που οι άνθρωποι θα ήθελαν περισσότερο να ζήσουν, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πίσω από τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Αναλυτικά οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου

  1. Ελβετία
  2. Καναδάς
  3. Σουηδία
  4. Αυστραλία
  5. Ηνωμένες Πολιτείες
  6. Ιαπωνία
  7. Γερμανία
  8. Νέα Ζηλανδία
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Ολλανδία

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση (από 25η το 2022), με την έρευνα να δείχνει ότι «σκοράρει» πολύ καλά στην περιπέτεια (3η στον κόσμο) και την κληρονομιά (2η), αλλά έρχεται στην 43η θέση τόσο στο κριτήριο του εάν είναι ανοικτή για business, όσο και στην ισχύ.

πηγή: www.powergame.gr