Παρασκευή
12
Δεκέμβριος
TOP

Αυτοψία στο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος στο έργο: «Έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου», προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρόντες στην αυτοψία ήταν και οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Ανδρέας Τσουκαλάς,  Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος.

Το έργο, αυτή την περίοδο, παρεμβαίνει με εργασίες στην 24η επαρχιακή οδό «Λάμπαινα – Αρσινόη – Αρχαία Μεσσήνη – Νεοχώρι Ιθώμης – Μελιγαλά – Μερόπη – Αλλαγή». Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν είναι ασφαλτοστρώσεις κατά θέσεις και σε σημεία που έχει προηγηθεί καθαρισμός των ερεισμάτων της οδού και απόξεση των ασφαλτικών στρώσεων. Επιπλέον εργασίες αφορούν την τοποθέτηση σε κρίσιμες θέσεις στηθαίων ασφαλείας και οριοδεικτών, καθώς και εργασίες κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης. Οι Αντιπεριφερειάρχες επισκέφθηκαν το τμήμα Μελιγαλά – Μερόπη της επαρχιακής οδού, στο οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, σε μήκος 2 χλμ., ενώ στη συνέχεια θα υλοποιηθούν εργασίες εγκατάστασης οριοδεικτών και διαγράμμισης του καταστρώματος της οδού.

Το έργο στο σύνολό του παρεμβαίνει σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Περιφέρεια και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας και λειτουργικότητας της οδικής κυκλοφορίας.

Οι εργασίες που περιλαμβάνει αφορούν αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, διαγράμμιση, σήμανση οριζόντια και κατακόρυφη, ανακλαστήρες οδοστρώματος, στηθαία ασφαλείας, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, επισκευή φθορών οδοστρώματος, νέες ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας, καθαρισμός – μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μοναδική Περιφέρεια, που υλοποιεί έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο έργο αναμένεται να βελτιώσει αισθητά την ασφάλεια της κυκλοφορίας στην Μεσσηνία και σε όλη την Περιφέρεια.