Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
TOP

Αυτοψία Βασιλόπουλου στα εκτελούμενα έργα σε «Ηλέκτρα» και οδό Πλαστήρα

Για την εξέλιξη των εκτελούμενων έργων σε «Ηλέκτρα» και οδό Πλαστήρα ενημερώθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου «Επισκευή κτηρίου πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα για επανάχρησή του ως Πολιτιστικού Πολυχώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κ.λπ.)», καθώς και του έργου «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα».

DSC 0492 Medium

Οι εργασίες στην «Ηλέκτρα» εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ σήμερα χρειάστηκε η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Αναγνωσταρά, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες σκυροδέτησης στο κτήριο. Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε προϋπολογισμό μελέτης 1.043.315,08 €  με ΦΠΑ, είχε λάβει έκπτωση 24% και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους μέσω του Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών.

DSC 0485 Medium

DSC 0486 Medium

Παράλληλα ικανοποιητικά εξελίσσονται οι εργασίες για το έργο της ανάπλασης στην οδό Πλαστήρα. Συνεργεία του αναδόχου προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό, εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Το εν λόγω έργο με προϋπολογισμό μελέτης 1.419.000€, έχει λάβει έκπτωση 57,36% και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020».

DSC 0495 Medium

DSC 0497 Medium