Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αναγκαία η κυβερνητική παρέμβαση για την ακρίβεια

Κυβερνητική παρέμβαση για να συγκρατηθούν οι ανατιμήσεις προϊόντων που αναμένεται να ακολουθήσουν την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ζήτησε από την Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση του ειδικού φόρου για τον καφέ, ο οποίος είχε επιβληθεί κι ως μνημονιακή υποχρέωση ή να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (είναι στο 13%) λόγω ειδικών συνθηκών.

«Με τις ανατιμήσεις η πρώτη που θίγεται είναι η αγορά. Το καλάθι της νοικοκυράς θα αυξηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και πρέπει η αγορά να στηριχθεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι παρεμβάσεις στην αγορά που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα είναι και συνέχεια των παρεμβάσεων που έχουμε ζητήσει… Αν δεν μπορεί να γίνει διαγραφή των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, χρήματα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να κατευθυνθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα καθορίσουν την οικονομική ζωή στη χώρα και το πού πάει η οικονομία μας» κατέληξε ο κ Χατζηθεοδοσίου.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr