Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Δ. Καφαντάρης :”Το νερό δεν κινδυνεύει με ιδιωτικοποίηση” – Η πρόταση της ΚΕΔΕ για την ολιστική διαχείριση των υδάτων (video)

Οι επικείμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για την διαχείριση των υδάτων που προωθεί η κυβέρνηση, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με την ανησυχία για την ιδιωτικοποίηση του νερού να είναι έντονη.

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται η ΚΕΔΕ η οποία πρόσφατα παρουσίασε προσχέδιο νόμου προκειμένου να διατηρηθεί ο έλεγχος και η υπηρεσία με παρόχους τους δήμους και τις ΔΕΥΑ.

“Η Αυτοδιοίκηση καταθέτει ολιστική πρόταση για την διαχείριση των υδάτων, ως βάση συζήτησης και ολοκληρωμένης πρότασης – νομοθετικής ρύθμισης ,προκειμένου να έχει επιτυχία το συγκεκριμένο εγχείρημα “, αυτό είπε προσκεκλημένος στην εκπομπή “Τι λες τώρα” , ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “αν από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει ειλικρινής διάθεση για ειλικρινή, γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, τότε θα έχουμε θετικά αποτελέσματα”.

Ο κ. Καφαντάρης ξεκαθάρισε, ότι το νερό δεν κινδυνεύει  με ιδιωτικοποίηση , ωστόσο επεσήμανε πως, “πρέπει να διατηρηθούν οι ΔΕΥΑ και οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων, διότι η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αποτελεί τοπική υπόθεση” , μάλιστα έδωσε πολλά στοιχεία από την πρόταση της ΚΕΔΕ , η οποία σύντομα θα παρουσιαστεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.