Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Δεδομένη η αναγκαιότητα να γίνει το αντιπλημμυρικό έργο -Απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα -Με τον… προβληματισμό έμεινε ο Νίκας (video)

Μια από τα… ίδια στην τεχνική σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφέρεια για το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, προκειμένου να απαντήσουν κι άλλοι ειδικοί στα ερωτήματα στα οποία ήδη έχουν απαντήσει οι πλέον ειδικοί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που με μια ψήφο διαφορά, γνωμοδότησε κατά του έργου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου που αρχικά είχε σπεύσει να προβάλλει μια αρνητική… προδιάθεση, συγκάλεσε τελικά αυτή τη σύσκεψη στην οποία φέρεται να κατέθεσε τους προβληματισμούς του, ειδικά για το πόσο μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργήσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αυτές οι παρεμβάσεις, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Νίκας, ήταν δήμαρχος την περίοδο των φονικών πλημμυρών του 2016 και γνωρίζει πάρα πολύ καλά όλες τις παραμέτρους, ενώ μαζί όλους τους συναδέλφους του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει γνωμοδοτήσει θετικά, υπέρ αντίστοιχου έργου στην Κορινθία.

«Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ πως η Περιφέρεια θα καταψηφίσει αυτό το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης. Όλοι έχουμε καταθέσει προβληματισμούς και παρατηρήσεις μας…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best γι’ αυτό το θέμα και ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους, πως δεν υπάρχει κάποιος που να μη συμφωνεί με την ανάγκη να γίνει το έργο.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Δεν είναι δικό μας ζήτημα ποια θα είναι η εταιρεία που θα κατασκευάσει το έργο, αρκεί να γίνει σωστά και γρήγορα κι επίσης είναι υπεύθυνο το υπουργείο και η πολιτεία για το πόσο θα κοστίσει. Εμάς μας αφορά πότε θα πάψουν να υπάρχουν προβλήματα με τα ρέματα και πως θα διασφαλίσουμε την πόλη και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε πως έχει ήδη καταθέσει και ο ίδιος τις “κόκκινες γραμμές” αλλά και τον προβληματισμό του για το κομμάτι που αφορά στο σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα από την 23ης Μαρτίου μέχρι την οδό Κιλκίς, ζητώντας να εξεταστεί εάν υπάρχει άλλη λύση στην περίπτωση πάντα που δεν δημιουργεί πρόβλημα στο έργο. «Δεν μπορούμε όμως να λέμε ένα όχι ένα στείρο «όχι», μια στείρα άρνηση», δήλωσε καταληκτικά, ο Θανάσης Βασιλόπουλος.