Πέμπτη
29
Φεβρουάριος
TOP

Δείτε LIVE τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα σήμερα γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό και την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Οι σημερινές εκδηλώσεις γίνονται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δείτε εδώ ζωντανά από την τηλεόραση BEST τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου.

BEST LIVE TV

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

15.20: Τερματισμός του “Δρόμου Θυσίας”

15.25: Άφιξη της φλόγας από τη Μονή Βελανιδιάς. Ακολουθεί η άφιξη της σημαίας της Επανάστασης στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η αφή της φλόγας στο βωμό και η έπαρση της σημαίας της Επανάστασης.

15.35: θα προσέλθει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα ξεκινήσει η δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσοστόμου.

16:00 Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του ’21 και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης.

Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Καλαμάτας και την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

16.20: Αρχίζει η αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης

17:00: Παρέλαση μαθητών σχολείων και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

18:30 Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε επίτιμη δημότη Καλαμάτας.

20:00: Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η συναυλία: “Η Μικρασία της κυρα-Δόμνας”.