Τρίτη
16
Αύγουστος
TOP

Διάσπαση (;) στην εκπροσώπηση της εστίασης -Τι απαντά ο ΣΚΕΑΚ στο νέο σύλλογο εστίασης που εμφανίστηκε

Μετά από τόσα χρόνια έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια για την εκπροσώπηση των καταστημάτων της εστίασης και ξαφνικά ανέκυψε μια… τάση διάσπασης με έναν νέο σύλλογο να εμφανίζεται. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας με ανακοίνωσή του πήρε θέση και σημειώνει:

Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στην επιφάνεια ένας νέος Σύλλογος Εστίασης για την περιοχή μας.

Ο Σύλλογος αυτός ονομάστηκε Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας προσπαθώντας να «κρυφτεί πίσω από τις λέξεις». Με μεγάλη μας έκπληξη μάλιστα είδαμε να παρουσιάζετε η νέα αυτή κίνηση λίγους μήνες μετά την δική μας προσπάθεια και τον αγώνα που δίναμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για τον κλάδο της εστίασης. Η έκπληξη ήταν μεγάλη γιατί το κάλεσμα μας ήταν δημόσιο και ανοιχτό σε όποιον ενδιαφερόταν να θέσει υποψηφιότητα για μια ενωμένη εστίαση.

Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο δημοκρατικοί και συμβουλευτικοί γίνεται, όλα τα θέματα ήταν πάντα σε ανοιχτή διαβούλευση. Μάλιστα πολλές φορές λοιδορηθήκαμε και δεχτήκαμε αυστηρές κριτικές για κινήσεις και αποφάσεις που λάβαμε. Όμως ποτέ μα ποτέ δεν αποκλείσαμε κανέναν προσπαθώντας όλες τις κριτικές να τις μετουσιώσουμε σε “ενέργεια” για περισσότερες διεκδικήσεις. Προφανώς αυτό είχε και φθορά. Προσωπική φθορά για τον κάθε ένα από τα μέλη του Δ.Σ. Ο Σύλλογος μας συνέχισε και ήταν πρωτεργάτης στην συσπείρωση και την ομόνοια όλου του κλάδου. Μάλιστα στην προσπάθεια αυτή διεκδίκησε επιμόνως θέση σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και Θέλαμε τον υγιή και δημιουργικό συνδικαλισμό. Οτιδήποτε άλλο ήταν απέναντι στις Αρχές μας.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται να καπελώσει όλη αυτή την προσπάθεια και να δημιουργήσει διάσπαση στον κλάδο μας. Η προέλευση της θεωρείτε από εμάς ύποπτη και προφανώς εξυπηρετεί ιδία οφέλη.

Κλείνοντας αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για τίτλους και θεσμικές καρέκλες, ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παραχωρεί τις δικές του ώστε να μην προκαλέσουμε διάσπαση στο κλάδο μας. Εφόσον επιθυμούν να υπενθυμίσουμε ότι μπορούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές ώστε ο κλάδος μας να συνεχίσει ενωμένος.

Αν υπάρχει φόβος για το αποτέλεσμα των εκλογών οι νόμιμα εκλεγμένοι διοίκηση που υπάρχει τώρα δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία ώστε να δώσει την ευκαιρία στους επίδοξους νέους να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.

Εκ του Δ.Σ.

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας (Σ.Κ.Ε.Α.Κ.)

Υ.Γ. Το καπέλωμα των υφισταμένων Συλλόγων σε όλο το νομό θα δημιουργήσει πρόβλημα και στις τοπικές διεκδικήσεις. Η θεσμική εκπροσώπηση στις περιοχές αυτές πρέπει να έχει τοπικά χαρακτηριστικά και τοπικούς συμβούλους.