Κυριακή
2
Οκτώβριος
TOP

Διεθνής ομάδα δημιούργησε σαΐτα ικανή να πετά πάνω από 77 μέτρα

Τρεις λάτρεις της κατασκευής οριγκάμι και των σαΐτών έσπασαν πρόσφατα το παγκόσμιο ρεκόρ για την πιο μακρινή πτήση με χάρτινο αεροπλάνο, επιτυγχάνοντας μια εκπληκτική απόσταση 77.134 μέτρα

Στις 16 Απριλίου 2022, σε έναν κλειστό αθλητικό χώρο στο Νταεγκού της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Κούε Τάε κατάφερε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πτήση σαΐτας με κάθε μία από τις οκτώ ρίψεις του. Το προηγούμενο ρεκόρ των 69,14 μέτρα που κατείχαν οι Τζόε Αγιομπ και Τζον Μ. Κόλλινς ίσχυε εδώ και μια δεκαετία, αλλά ο Κιμ κατάφερε να το σπάσει και στις οκτώ μετρημένες προσπάθειές του (έκανε από 71,813 έως 77,134 μέτρα).

Ο Κιμ Κούε Τάε είναι ένας από τους καλύτερους ρίπτες σαϊτας στον κόσμο, αλλά ακόμη και ένας πύραυλος δεν μπορεί να σπάσει τα παγκόσμια ρεκόρ, αν λείπει ο σχεδιασμός της σαϊτας και η ποιότητα κατασκευής. Εκεί έρχονται οι συνεργάτες του, Τσιν Γιε Τζιάν, που σχεδίασε τη σαΐτα, και ο Νοτιοκορεάτης, Σιμ Μο Τζοον, που είχε την αποστολή να διπλώσει το χαρτί. Μαζί, έγιναν μια ασταμάτητη δύναμη.

διαβάστε την συνέχεια του θέματος από την https://www.huffingtonpost.gr/ πατώντας εδώ