Δευτέρα
8
Αύγουστος
TOP

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Άμεση μετεγκατάσταση του καταστήματος του Ειρηνοδικείου Πύλου

Την άμεση μετεγκατάσταση του καταστήματος του Ειρηνοδικείου Πύλου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος η οποία επίσης κοινοποιείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«κ. Δήμαρχε,

Ως γνωστόν το Ειρηνοδικείο Πύλου στεγάζεται σε ένα κτήριο, το οποίο δεν πληροί, σε καμία περίπτωση, τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση, των Δικηγόρων, των γραμματέων, των Δικαστών αλλά και των πολιτών  που προσέρχονται σε αυτό.

Δυστυχώς η Δικαιοσύνη στην Πύλο δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να στεγάζεται σε ένα τέτοιο ακατάλληλο κτήριο.

Επειδή το Ειρηνοδικείο Πύλου δεν είναι ανενεργό, ούτε υπολειτουργούν Ειρηνοδικείο και καλύπτει σαφώς ανάγκες των δημοτών σας, αλλά και ικανού αριθμού Δικηγορών που έχουν ως έδρα τους την περιφέρεια του, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση ανεύρεση ενός καταλληλότερου δημοτικού ή κρατικού κτηρίου, το οποίο να βρίσκεται εντός της πόλεως της Πύλου, με σκοπό την μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Πύλου.

Μία πολύ καλή λύση θα ήταν η παραχώρηση τμήματος του παλαιού Γυμνασίου Πύλου για να μετεγκατασταθεί εκεί τόσο το ακροατήριο  καθώς και δύο απαραίτητα γραφεία, που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του Ειρηνοδικείου.

Αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα της υλοποιήσεως της αιτούμενης εκ μέρους μας μετεγκαταστάσεως, για την διατήρηση και την αναβάθμιση της εν λόγω Δικαστικής Υπηρεσίας στο Δήμο σας.

Σας γνωρίζουμε ότι πρωταρχικός στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας είναι και παραμένει η ανέγερση ενός νέου δικαστικού Μεγάρου στην Πύλο, αντάξιο της ιστορίας της περιοχής και των Δικηγόρων που έχουν την έδρα τους όχι μόνο στην Πύλο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Πλην όμως, όπως αντιλαμβάνεστε, η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι ευνοϊκή, προς το παρόν ελπίζουμε, για την ικανοποίηση του πάγιου αυτού αιτήματος μας, αίτημα το οποίο έχουμε την ελπίδα και την πεποίθηση ότι τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. θα συνδράμουν για την υλοποίηση του, δεδομένου ότι ήδη  έχει παραχωρηθεί δωρεάν κατά κυριότητα  δημόσιο κτήμα με τα στοιχεία Α.Β.Κ. 124, επιφανείας 873,55 τ.μ. στο ΤΑΧΔΙΚ με σκοπό την ανέγερση Ειρηνοδικείου Πύλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                             (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)