Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Δήμος Πύργου: η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ βασική προτεραιότητα

Η συνεργασία του Δήμου Πύργου με τον ΟΕΑΔ, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, συνεχίζεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς ο Δήμος Πύργου είναι από τους πρώτους στη χώρα που υλοποιεί, εκτός από τα Κοινωφελή, ειδικά προγράμματα του Οργανισμού, τόσο αυτό των Μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 όσο και προγράμματα πρόσληψης ΑΜΕΑ.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πρωτοψάλτη για την αγαστή συνεργασία, υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, με την χρόνια οικονομική κρίση, στην οποία προστέθηκαν και οι επιπτώσεις της πανδημίας κυρίως στον οικονομικό ιστό, αναφερόμενος στη σημαντική και ουσιαστική βοήθεια που προσφέρεται μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι, για μας η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, και γενικώς η στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση συν την υγειονομική, είναι προτεραιότητα της πολιτικής μας. Είναι όμως και αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παρεμβαίνει σε κοινωνικά ζητήματα, να στηρίζει μέσω θέσεων εργασίας τον τοπικό πληθυσμό, αλλά επίσης να στηρίζει και με έμπρακτη μορφή αλληλεγγύης. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε και το Γραφείο Εθελοντισμού το οποίο θα ενσωματώσουμε και στον Οργανισμό του Δήμου πλέον, κι έχουμε ακόμα αναπτύξει αρκετές δράσεις που έχουν βραβευτεί σε πανελλαδικό επίπεδο, ειδικά με το Δίκτυο εθελοντισμού στην περίοδο των πυρκαγιών».

Αναφορικά με την αξιοποίηση των  προγραμμάτων του ΟΑΕΔ., ο κ. Αντωνακόπουλος δηλώνει: «Προχωράμε στη δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Σ’ αυτή τη φάση θα πάρουμε τουλάχιστον 50 άνεργους με ειδικότητες που χρειαζόμαστε. Το πιο βασικό σ’ αυτό το πρόγραμμα είναι τα ένσημα που ασφαλίζουν οι εργαζόμενοι για να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Υλοποιούμε επίσης προγράμματα για ΑΜΕΑ και βάση των αναγκών μας δίνουμε τις ειδικότητες. Και στα δύο προγράμματα ο Δήμος συμμετέχει με μικρό ποσοστό στη μισθολογική δαπάνη από τον προϋπολογισμό του. Έτσι δημιουργούμε θέσεις εργασίας, βοηθάμε συμπολίτες μας να πάρουν σύνταξη, δίνουμε εισόδημα στην περιοχή, τονώνουμε την αγορά. Η συνεργασία μας με τον ΟΑΕΔ είναι αγαστή και κάνουμε πολύ καλή δουλειά».

Ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε ο ΟΑΕΔ να παρεμβαίνει με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης. Τόνισε δε την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Πύργου στην υλοποίηση των προγραμμάτων που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλους Δήμους. «Ο κ. Πρωτοψάλτης είναι πολύ ενθουσιασμένος με τον Δήμο Πύργου γιατί είμαστε από τους Δήμους που πρωτοπορεί σ’ αυτόν τον τομέα» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.