Δευτέρα
26
Φεβρουάριος
TOP

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: Τι ισχύει τελικά με τα διόδια -Κορυφώνεται η έξοδος των ετεροδημοτών

Το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι ετεροδημότες που θα μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους για να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής (8/10), καθώς από το υπ. Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίστηκε ότι δωρεάν διέλευση από τα διόδια δικαιούνται μόνο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Την εντολή για την δωρεάν διέλευση μόνο των δικαστικών αντιπροσώπων από τα διόδια στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Ειδικότερα, η δωρεάν διέλευση αφορά τις εξής περιόδους:

Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.
Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.
Η δωρεάν διέλευση ισχύει αποκλειστικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και θα επιτρέπεται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού τους, καθώς και του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με καταγραφή των διελεύσεων και σημείωση της απόφασης διορισμού, ενώ το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Σημειώνεται ότι από την εντολή παύσης είσπραξης διοδίων εξαιρείται η Αττική Οδός.

Κορυφώνεται η έξοδος των ετεροδημοτών
Αυξημένη είναι από νωρίς το πρωί η κίνηση τόσο στα λιμάνια της χώρας, όσο και στους αυτοκινητοδρόμους, αφού αποχωρούν από τα αστικά κέντρα οι ετεροδημότες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Για τον λόγο αυτό τα μέτρα οδικής ασφάλειας που ισχύουν από σήμερα σε όλη την επικράτεια είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

πηγη: iefimerida.gr