Έναν μήνα πριν φύγει για ταξίδι στο εξωτερικό, ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ «Άμμος» στη Φοινικούντα έπεσε νεκρός μαζί με τον επιστάτη του, όπως αποκαλύπτεται από την απολογία του ανιψιού.
Ο 33χρονος, που ο άτυχος επιχειρηματίας είχε σαν παιδί του, αρνήθηκε, απολογούμενος, την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στο διπλό φονικό, για την οποία έχει ήδη προφυλακιστεί. Τα στοιχεία, ωστόσο, που συγκέντρωσαν οι αρχές πριν προχωρήσουν στη σύλληψή του «καίνε» τον κατηγορούμενο, ο οποίος φέρεται να σχεδίασε το φονικό με τον φίλο του επιχειρηματία από την Αθήνα και την επόμενη ημέρα της δολοφονίας να μετέφερε τον φυσικό αυτουργό από τη Φοινικούντα στα ΚΤΕΛ Καλαμάτας με το αυτοκίνητό του.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.iefimerida.gr και το ρεπορτάζ της Αθανασίας Αγγελοπούλου, οι ανακριτικές αρχές έχουν καταλήξει ότι ο φυσικός αυτουργός είναι αυτός που αρχικά παρουσιάστηκε ως συνεργός και υποστήριξε ότι έφτασε στην Καλαμάτα περπατώντας και κολυμπώντας. «Δεν αρνούμαι ούτε επιβεβαιώνω ότι είναι το δικό μου όχημα. Το γεγονός ότι ο Χ. Τ. εμφανίζεται πεζός 5 λεπτά μετά να κατεβαίνει την οδό Αρτέμιδος κατευθυνόμενος προς τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Καλαμάτας το θεωρώ σύμπτωση» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του.
Ρώταγε το ChatGPΤ πώς φεύγουν τα αποτυπώματα και πώς να επενδύσει τρία εκατομμύρια ευρώ
«Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης φαίνεται να αποτέλεσαν και οι ερωτήσεις του στο ChatGPΤ πριν από τη διπλή δολοφονία.
«Ως προς τις αναζητήσεις μου στο ChatGΡT είναι πράγματι δικές μου. Είχα ξεκινήσει να ρωτάω για καραμπίνες, γιατί μόλις είχα αγοράσει μια καραμπίνα και είχα αφήσει τα φυσίγγια κάτω. Μετά ξεκίνησα να ρωτάω και για περίστροφο και πράγματι έχω υποβάλει την ερώτηση: “Πες μου ρίσκο αν κάποιος πάρει μαύρο περίστροφο, σκοτώσει, δεν έχει κινητό, αμάξι, κάμερες, πετάξει τα ρούχα του και το πιστόλι, κάνει μπάνιο και κοιμηθεί”. Ήταν για πλάκα ανάμεσα στις τόσες ηλιθιότητες που ρωτούσα στο ChatGΡT» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος.
Επίσης, παραδέχθηκε ότι στις 4.10.25 ρώτησε το ChatGΡT πώς φεύγουν τα αποτυπώματα από ύφασμα και το ότι η διπλή δολοφονία έγινε την επόμενη ημέρα το θεωρεί ακόμα μια σύμπτωση. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι 15 μέρες πριν από το φονικό ρώτησε το ChatGΡT πώς μπορούσε να επενδύσει τρία εκατομμύρια ευρώ, «γιατί άμα τα είχα δεν θα ήξερα τι να τα κάνω» είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν συμπληρωματικά οι δύο νεαροί που έφτασαν στο κάμπινγκ με το σκούτερ, ώστε να αποσαφηνιστεί ποιος κρατούσε το περίστροφο και πυροβόλησε τα θύματα το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου.
Φοινικούντα: Ξανά στην ανακρίτρια οι δύο 22χρονοι φερόμενοι δράστες του διπλού φονικού – Οι πέντε ύποπτοι και τα «σκοτεινά σημεία»
Νέες εξελίξεις για την πολύκροτη υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ της Φοινικούντας, όπου πριν περίπου τρεις μήνες έπεσαν νεκροί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο επιστάτης του, ενώ υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα (09.01.2026) έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο ανιψιός του ενός εκ των δύο θυμάτων. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του www.newsit.gr:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ανακριτικής διαδικασίας, εκ νέου την πόρτα του γραφείου της Α’ Ανακρίτριας Καλαμάτας αναμένεται να περάσουν αύριο, Σάββατο, στις 10:30 το πρωί, οι δύο 22χρονοι φερόμενοι δράστες της διπλής δολοφονίας που βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Ναυπλίου από τις 20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τους πρώτους δύο από τους συνολικά πέντε συλληφθέντες για το στυγερό έγκλημα το μοιραίο βράδυ της 5ης Οκτωβρίου, στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ενημερωθούν για νέες κατηγορίες που τους αποδίδονται και να κληθούν να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες. «Κρίσιμος» θεωρείται ο ρόλος του ενός 22χρονου φερόμενου συνεργού, ο οποίος είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στις 14 Οκτωβρίου. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ήταν συνοδηγός στο επίμαχο λευκό σκούτερ, έχοντας θήκη κιθάρας στον ώμο. Αρχικά είχε ισχυριστεί ότι ήταν συνεργός στη διπλή δολοφονία, αποδίδοντας στον εαυτό του τον ρόλο του ηθικού αυτουργού, επικαλούμενος σεξουαλική παρενόχληση από τον 68χρονο ιδιοκτήτη του κάμπινγκ. Παράλληλα, είχε αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Σεπτέμβριο του 2025 έξω από άλλη επιχείρηση, επίσης ιδιοκτησίας του θύματος.
Ο πρώτος 22χρονος φερόμενος συνεργός είχε κατονομάσει τον φίλο του, τον επίσης 22χρονο Ελληνοβρετανό ως φυσικό αυτουργό της διπλής δολοφονίας, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν εισήλθε στο κάμπινγκ και ότι διέφυγε κολυμπώντας μέχρι την Καλαμάτα.
Ωστόσο, από τη δίμηνη έρευνα της ανακρίτριας και την αξιοποίηση στοιχείων από την έρευνα της αστυνομίας, φαίνεται να προκύπτει ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που εισήλθε στη σκηνή του εγκλήματος το μοιραίο βράδυ της 5ης Οκτωβρίου.
Όσον αφορά τη διαφυγή του από το κάμπινγκ της Φοινικούντας, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο, μέχρι τα ΚΤΕΛ της Καλαμάτας την επόμενη μέρα, από τον ανιψιό του 68χρονου ιδιοκτήτη, ο οποίος επίσης βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Κρίσιμα αναπάντητα ερωτήματα και «σκοτεινά» σημεία
Η συμπληρωματική απολογία του 22χρονου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς επιχειρείται να αποσαφηνιστούν βασικά ερωτήματα:
- ποιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και που βρίσκεται
- ποιο ήταν το «έμπειρο χέρι» που εκτέλεσε εν ψυχρώ τα δύο θύματα με πέντε σφαίρες
- πού βρίσκεται το λευκό σκούτερ
- και πού κατέληξε η θήκη της κιθάρας, που μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί
Σημειώνεται ότι ο φερόμενος συνεργός εκπροσωπείται πλέον από τον δικηγόρο Νικόλαο Αλετρά, έχοντας αντικαταστήσει τον αρχικό του συνήγορο κ. Λυκούδη
Η θέση του Ελληνοβρετανού 22χρονου
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 22χρονος Ελληνοβρετανός και αρχικός φερόμενος εκτελεστή, είχε από την πρώτη στιγμή αρνηθεί την κατηγορία του φυσικού αυτουργού, καταδεικνύοντας τον φίλο του 22χρονου ως το πρόσωπο που εισήλθε στο κάμπινγκ το μοιραίο βράδυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ανακρίτρια φέρεται πλέον να του αποδίδει ρόλο συνεργού, όπως και ο ίδιος είχε υποστηρίξει εξαρχής. Ο φερόμενος εκτελεστής εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Δημήτρη Γκαβέλα.
Στα κρατητήρια και το ενδεχόμενο προθεσμίας
Οι δύο 22χρονοι μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα της Πέμπτης στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, έπειτα από τη μεταγωγή τους από τις φυλακές Ναυπλίου.
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα απολογηθούν αύριο ή αν θα ζητήσουν ολιγοήμερη προθεσμία, προκειμένου να λάβουν γνώση των νέων στοιχείων της δικογραφίας.
Παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δολοφονία του 68χρονου και του 61χρονου με πέντε ανθρώπους να έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, η υπόθεση εξακολουθεί να παρουσιάζει «σκοτεινά» σημεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και άλλα πρόσωπα, ενώ δεν αποκλείονται νέες σημαντικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.