Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα – Στο «πορτοκαλί» η Πελοπόννησος

Επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, όπως καταγράφεται στο νέο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς η πανδημία εξαπλώνεται στη χώρα μας. Με «βαθύ κόκκινο» χρωματίστηκε σχεδόν όλη η χώρα.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα παραμένει τις τελευταίες 14 ημέρες, στην κόκκινη κατηγορία ως προς τον δείκτη κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό, με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να βρίσκεται στο «κόκκινο» με εξαίρεση την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και την Κρήτη που βρίσκονται ένα βήμα πριν το «κόκκινο», δηλαδή στο «πορτοκαλί».

Στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας, στο «πορτοκαλί», με ποσοστό από 1% έως 3,9%, βρίσκονται ολόκληρη η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.