Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

«Εχετε μήνυμα στο κινητό» από την ΑΑΔΕ – Ερχεται το app με αναλυτική ενημέρωση και προειδοποίηση από την εφορία

Μέχρι τέλος του έτους θα τεθεί σε λειτουργία το νέο application από την ΑΑΔΕ με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν από το κινητό τους και να παρακολουθούν ολες τις οφειλές τους, αλλά να βλέπουν και τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει στην φορολογική αρχή. Οπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με την εφαρμογή αυτή η ΑΑΔΕ θα ειδοποιεί τους φορολογούμενους εξατομικευμένα και προσωπικά για τις επικείμενες υποχρεώσεις τους.

Η εφαρμογή θα αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα email και τηλεφωνήματα στα σταθερά τηλέφωνα που χρησιμοποιεί τώρα η ΑΑΔΕ ώστε να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση κυρίως προς τους αμελείς φορολογουμενους.

Πλήρη εικόνα

Οι φορολογούμενοι θα έχουν και από το κινητό τους τηλέφωνο πλήρη και συνολική εικόνα για τις οφειλές τους, τις δόσεις των ρυθμίσεων, τις επιστροφές φόρου και τους συμψηφισμούς από την Εφορία καθώς και για τα ποσά που τους κατέβαλλε το Δημόσιο όπως κέρδη από φορολοταρία μέχρι και επιδόματα (π.χ. επίδομα θέρμανσης).

Όταν θα πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία, θα λαμβάνουν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, προκειμένου οι υπόχρεοι να προχωρήσουν στην πληρωμή των φόρων τους.

Κάθε μήνα η ΑΑΔΕ θα ενημερώνει αναλυτικά τους φορολογούμενους για τα ποσά που πλήρωσαν, τα ποσά που συμψήφισε ή διέγραψε ή κατέβαλε η ΑΑΔΕ στον λογαριασμό ΙΒΑΝ, το υπόλοιπο των οφειλών εκτός ρύθμισης και το υπόλοιπο των ρυθμισμένων οφειλών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ενημερώνονται για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνια καταβολής του φόρου όταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μία μηνιαία δόση της τη ρύθμιση.

Συναγερμός

Ο συναγερμός της Εφορίας θα ενεργοποιείται:

  1. Όταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μία μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση, θα τεθεί εκτός ρύθμισης.
  2. Όταν βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας υποβολής μιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή μιας δήλωσης ΦΠΑ και δεν την έχει ακόμη υποβάλει, δεδομένου ότι και σε περίπτωση μη υποβολής δηλώσεων, μια ρύθμιση μπορεί να χαθεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη imerisia.gr