Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Εφημερίδα του 1924 προέβλεψε πώς θα είναι η ζωή σήμερα

Οι εφημερίδες τα παλαιότερα χρόνια είχαν μια ενότητα στην οποία διάφοροι ειδικοί έκαναν προβλέψεις για το πώς θα είναι η ζωή σε 100 χρόνια. Πίσω λοιπόν, στο 1924 μια βρετανική εφημερίδα είχε γράψει πώς θα είναι η ζωή σήμερα, και παραδόξως η πρόβλεψη δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Τα παράξενα αποκόμματα των παλιών εφημερίδων μοιράζεται συχνά στο X ο Paul Fairie, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Calgary. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει και έχει τραβήξει την προσοχή των χρηστών είναι το αφιέρωμα μια εφημερίδας για την πόλη και τη ζωή του μέλλοντος.

«Αυτοκίνητα που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στο κέντρο της πόλης, πεζοδρόμια που αλλάζουν συνεχώς και πολυτελή οχήματα που αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς» γράφει ένα απόκομμα.

Μια άλλη πρόβλεψη της εφημερίδας έλεγε ότι οι νέοι θα βάψουν το δέρμα τους σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Πέρυσι, μια δημοσκόπηση της YouGov διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τατουάζ.

Ένα άλλο απόκομμα αναφέρει ότι οι άνθρωποι μετά από 100 χρόνια θα ζουν μέχρι τα 100 χρόνια και όποιος είναι 75 χρονών δεν θα θεωρείται γέρος. Δύο προβλέψεις που σίγουρα επαληθεύτηκαν είναι ότι θα υπάρξουν πολυκατοικίες με 100 ορόφους και τα οικογενειακά άλμπουμ θα αποτελούνται από βίντεο αντί για φωτογραφίες.

Το ραδιόφωνο και οι ταινίες για παγκόσμια ειρήνη

Η ραδιοφωνική ψυχαγωγία το 1924 θεωρούνταν απατηλό όνειρο, οδηγώντας στην πρόβλεψη ότι «οι Αμερικανοί θα γελούν με τα ραδιόφωνα».

Πλέον δεν είναι μόνο το ραδιόφωνο που έχει εξελιχθεί σε πηγή διασκέδασης. Σε μια άλλη πρόβλεψη οι εφημερίδες έγραψαν ότι οι άνθρωποι θα περνούσαν περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας ταινίες στην άνεση του σπιτιού τους, αποδείχθηκε αληθινή, καθώς οι πλατφόρμες streaming πλέον έχουν την τιμητική τους.

Το απόκομμα της εφημερίδας:

ΠΗΓΗ in.gr