Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

«Ελένη»  του Ευριπίδη,από το 1ο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου στο 10ο  Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Η «Ελένη» του Ευριπίδη παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου,  από   το 1ο  Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου  στο πλαίσιο του «10ου  Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ».

Οι μαθητές  της θεατρικής ομάδας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό επί σκηνής κερδίζοντας  το ζεστό χειροκρότημα των μαθητών-θεατών  που βρέθηκαν και στις  δύο παραστάσεις που δόθηκαν  το πρωί, στις  9:30 και στις  11:00.

Εξαιτίας του άστατου καιρού,  οι παραστάσεις δόθηκαν και σήμερα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του  σχολικού συγκροτήματος του 1ου  ΓΕΛ- ΕΠΑΛ Μεσσήνης αντί του Εκκλησιαστηρίου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Παρευρέθηκαν μαθητές-τριες των Γυμνασίων:  Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φιλιατρών και Μελιγαλά, του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας  και του ΕΝ.Ε.ΓΥ-Λ Καλαμάτας.

Μετά το τέλος της παράστασης  δόθηκαν αναμνηστικά  διπλώματα  σε όλους  τους συντελεστές  από τον υπεύθυνο τομέα Πολιτισμού Δήμου Μεσσήνης  κ. Γιώργο Δαβίλλα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επιμέλεια, χορογραφία: Θεοφανώ Παιτάκη, Αποστόλης  Κόκκαλης

Προετοιμασία της ομάδας και περικοπή του κειμένου:  Χαριτίνη Φωτοπούλου , Ουρανία Χαλικιώτου

Θεατρική Ομάδα

Καλογιάννη Ελένη, Λιγδαρά Ελευθερία, Χαβιά Ασπασία, Μηλέ Γιοβάνα, Κοντάρη Αδαμαντία, Μιχάκης Αντώνης, Μεργιά Χαρίκλεια, Σδράλιας Χριστόφορος

Αύριο Παρασκευή 5 Μάϊου το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή  από  τη σχολή Cía de Teatro Noite Bohemia, Coruña Spain στην Αρχαία Μεσσήνη.