Τρίτη
27
Φεβρουάριος
TOP

Ελληνικό – Μετρό Πειραιά: Η «αναγνώριση» Μητσοτάκη σε Σαμαρά για τα δύο εμβληματικά έργα

“Βάλαμε τη χώρα στις ράγες. Και αυτό αποδεικνύεται από το έργο που άφησε πίσω του ο Αντώνης Σαμαράς. Έργο που σήμερα αναγνωρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία”. Αυτά είναι τα λόγια συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας το γεγονός της παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά στο Ελληνικό για τα “εγκαίνια” των εργασιών της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Και πράγματι, η πρώτη συζήτηση στη Βουλή για το Ελληνικό έγινε το 2007, όμως τα πρώτα νομοθετικά και αλλα βήματα έγιναν το 2014, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, σε μία πολύ δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο. Μάλιστα, ο Σπύρος Λάτσης, κύριος μέτοχος της Lamda Development, ευχαρίστησε στην ομιλία του, τρεις Πρωθυπουργούς. Τον Αντωνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, πίστεψε την επένδυση από την περίοδο που ήταν βουλευτής.

“Χαίρομαι που είσαι εδώ Αντώνη, το έργο ξεκίνησε από τη δική μας διακυβέρνηση”, είχε πει χαρακτηριστικά από το βήμα του ομιλητή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας μάλιστα με μία κίνηση του χεριού τον Αντώνη Σαμαρά. Στα διαλείμματα δεν έλειψαν μάλιστα και οι.. κουβέντες μεταξύ των δύο ανδρών σε πολύ θερμό κλίμα, όπως έδειξαν οι κάμερες και τα καρέ που τραβήχτηκαν από τους φωτογράφους.

διαβάστε την συνέχεια στο thetoc.gr πατώντας εδώ