Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Στην ίδια… γραμμή Μητσοτάκης με Σαμαρά για το θέμα… διαλόγου με την Τουρκία (video)

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Ας σημειωθεί ότι το υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιείται σήμερα δια ζώσης, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης για Τουρκία:

Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο 

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις τόνισε πως:

«η δυνατή Ελλάδα, βέβαια, ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε έτσι από τους γείτονές μας νέους λεονταρισμούς, αλλά όσο αυτοί απειλούν, τόσο εκτίθενται και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν, τόσο περιθωριοποιούνται. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η γεωγραφία μάς θέλει δίπλα-δίπλα, όμως -δυστυχώς- εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντί μας, απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ΝΑΤΟ.
Εμείς, συνεπώς, δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο. Αντίθετα, μένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα, αλλά και στις σχέσεις καλής γειτονίας.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και προφανώς δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς, σε όλα τα fora, όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Εάν κάποιος μείνει στην ουσία των μηνυμάτων και των λέξεων καταλήγει πως στην ίδια γραμμή, λοιπόν, στα εθνικά θέματα βρίσκονται ο νυν και ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα σημερινά του λεγόμενα στο Υπουργικό Συμβούλιο έρχεται να επικροτήσει, να επιβεβαιώσει απόλυτα και να επανα-επικαιροποιήσει τα όσα πριν από καιρό με μεγάλη έμφαση και προνοητικότητα είχε αναδείξει ο Αντώνης Σαμαράς με την περίφημη άποψη “διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς!”. Δείτε εδώ

Τότε βέβαια κάποιοι χαρακτήριζαν… ακραία την θέση αυτή. Σήμερα που η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του, η ίδια η ιστορία τους καλεί όλους να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων -όπως σωστά πράττει σήμερα και στέλνει αυτό το μήνυμα ο Πρωθυπουργός.