Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Επιστροφή στην κανονικότητα με περισσότερες ελευθερίες – Τι αλλάζει από σήμερα σε πιστοποιητικά, εστίαση και καταστήματα

Άρση μέτρων: Οι αλλαγές σε πιστοποιητικά, εστίαση και καταστήματα – Τα μέτρα που καταργούνται από σήμερα, Κυριακή 1 Μαΐου 2022.
Αρκετά είναι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που αίρονται από σήμερα, Κυριακή 1 Μαΐου 2022, μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Εξαίρεση αποτελεί η μάσκα, η οποία παραμένει υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, η άρση μέτρων αφορά σημαντικούς περιορισμούς στην καθημερινότητα των πολιτών. Μεταξύ άλλων μπαίνει και επίσημα τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Άρση μέτρων: Τα μέτρα που καταργούνται από σήμερα Κυριακή 1 Μαΐου
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης καταργείται από την 1η Μαΐου τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Ανεμβολίαστοι μπορούν να μπαίνουν σε εμπορικά καταστήματα και εστίαση χωρίς περιορισμούς. Δεν προβλέπεται ούτε αρνητικό rapid test για την είσοδο στους συγκεκριμένους χώρους.
Δεν είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα.
Η πληρότητα σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, εστίαση και ψυχαγωγία ανεβαίνει στο 100%.
Αναφορικά με τα rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν ένα την εβδομάδα (σ.σ. από δύο που ίσχυε μέχρι τώρα). Εξαιρούνται τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου τα 2 rapid test την εβδομάδα παραμένουν.
Τέλος τα rapid test και για τους φοιτητές, καθώς σταματά η επίδειξη του Covid Pass στα Πανεπιστήμια από την 1η Μαΐου.
Οι μαθητές στα σχολεία σταματούν να κάνουν self test. Θα γίνονται μόνο rapid test την 1 η και την 4 η ημέρα, εφόσον υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού.

Πηγή: athensvoice.gr