Το επόμενο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, να τεθεί σε εφαρμογή η νέα έκτακτη ρύθμιση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και τους ασφαλιστικούς φορείς, παρέχοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά αποκλειστικά χρέη που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, τόσο προς την ΑΑΔΕ όσο και προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Παρότι το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δημόσιας διαβούλευσης έως τις 15 Ιουνίου και ενδέχεται να υποστεί τροποποιήσεις πριν από την τελική ψήφιση, όσοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση καλούνται να προετοιμαστούν εγκαίρως. Η ένταξη δεν θα ολοκληρώνεται μόνο με την ηλεκτρονική αίτηση, καθώς θα απαιτείται και η άμεση καταβολή της πρώτης δόσης.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών της ΑΑΔΕ και του ΚΕΑΟ, ενώ η δυνατότητα ένταξης θα παραμείνει ενεργή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026, προσφέροντας χρονικό περιθώριο σχεδόν έξι μηνών στους οφειλέτες.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του agrotypos.gr πατώντας ΕΔΩ.