Κυριακή
22
Δεκέμβριος
TOP

Έρευνα ΣΟΚ από «το Χαμόγελο του Παιδιού»: 1 στα 2 παιδιά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δέχεται σχολικό εκφοβισμό (video)

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το Bullying, με τα ευρήματα να βάζουν… βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου ένα στα δύο παιδιά βρίσκεται αντιμέτωπο με αυτόν τον σύγχρονο πολυποίκιλο κίνδυνο που έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας. 

  • 1 στα 3 παιδιά (32,4%), σε σύνολο Γεωγραφικών Περιφερειών και Σχολικών Βαθμίδων σε όλη την Ελλάδα, δέχεται εκφοβισμό
  • 1 στα 2 παιδιά (48,8%) στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, δέχεται σχολικό εκφοβισμό
  • 1 στα 6 παιδιά σε όλη τη χώρα, σε σύνολο Γεωγραφικών Περιφερειών και Σχολικών Βαθμίδων, δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο τους δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους
  • 100% των παιδιών που θα προτιμούσε να απευθυνθεί για βοήθεια σε τηλεφωνική γραμμή, σημειώνει την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 του Οργανισμού

Τα ευρήματα αυτά, σχολίασε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best η ψυχολόγος του Οργανισμού και του Κέντρου για τη Διαδικτυακή Ασφάλεια, την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, Ιωάννα Γκίκα. «Η πανελλήνια έρευνα του σχολικού έτους 2022-2023 πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.293 παιδιών από όλες τις σχολικές βαθμίδες. Τα δείγματα που λήφθηκαν ήταν ποικίλα και σε πολλαπλά επίπεδα. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε με τη χρήση κατωφλιών και τα ευρήματα χαρτογραφήθηκαν με βάση τη Γεωγραφική Περιφέρεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορθότητα του Θεωρητικού και Μεθοδολογικού Πλαισίου επιβεβαιώθηκε από την εκπόνηση μιας Πολλαπλής, Παραγοντικής Ανάλυσης Αντιστοιχιών (ΜCA», σημείωσε η κα Γκίκα τονίζοντας πως τα αποτελέσματα έδειξαν πώς ενώ μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών που δέχεται σχολικό εκφοβισμό ανήκει στη σχολική κατηγορία του Γυμνασίου. «Δεν υπάρχει ουδετερότητα απέναντι στη βία, είμαστε ή υπέρ ή κατά. Η βία δεν αποτελεί λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα και πρέπει να έχουν το ίδιο παράδειγμα και από τους ενήλικες», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Γκίκα, εστιάζοντας και στο μείζον ζήτημα της ενσυναίσθησης.