Τετάρτη
28
Φεβρουάριος
TOP

Φυσικό αέριο: Παίρνουν σειρά τα δίκτυα σε Καλαμάτα, Σπάρτη και… Μεσσήνη (video)

Μια σημαντική ανακοίνωση ήρθε από τον Κώστα Βλάση και έχει να κάνει με μια βασική υποδομή στην Πελοπόννησο, ο λόγος για τον αγωγό φυσικού αερίου. Ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έκδοση δύο προσκλήσεων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) δύο προσκλήσεων που αφορούν στην αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στην Τρίπολη και στην Κόρινθο.

Πλέον και οι κάτοικοι της Τρίπολης, μετά από αυτούς της Μεγαλόπολης, θα επιχορηγούνται για το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου στις κατοικίες τους, εφόσον αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης που έχουν ως καύσιμο το πετρέλαιο ή άλλα στερεά συμβατικά καύσιμα. Η επιχορήγηση, που πραγματοποιείται μέσω ΕΣΠΑ, υπολογίζεται στο 65% του κόστους και μπορεί να αγγίξει και το 100% για τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά! Σημαντικό θα είναι το όφελος και για τους Δήμους, αλλά και για όλα τα δημόσια κτήρια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

(δείτε πατώντας εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Κώστα Βλάση)

Στην ενότητα με τα νέα της Αρκαδίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST o δημοσιογράφος της ΔΡΤ, Μηνάς Αρτόπουλος, αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα ακολουθεί κατά τον ίδιο τρόπο, η Καλαμάτα, η Σπάρτη και πιθανόν η Μεσσήνη, όπου για αυτές τις περιοχές θα επιδοτηθούν τα βασικά δίκτυα υποδομής και σε δεύτερη φάση θα μπουν και οι συνδέσεις με την αντίστοιχη κάλυψη του κόστους. Έτσι το σύνολο της Περιφέρειας μπαίνει σε αυτή την εξίσωση κάλυψης με φυσικό αέριο και απομένουν οι περιοχές της Αργολίδας.