Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Κώστας Βλάσης: «Οι δεσμεύσεις έγιναν πράξη: Μεγάλες επιχορηγήσεις για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στα νοικοκυριά της Τρίπολης»

Δελτίο Τύπου

Την ικανοποίηση του για την έκδοση δύο προσκλήσεων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) δύο προσκλήσεων που αφορούν στην αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στην Τρίπολη και στην Κόρινθο, εξέφρασε ο Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης.

Η πρώτη απευθύνεται στους Δήμους και στους φορείς του Δημοσίου για τα δημοτικά/δημόσια κτίρια που έχουν στην κυριότητά τους, και έχει προϋπολογισμό 1.000.000 €, ενώ η δεύτερη απευθύνεται στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ενέργειας, προκειμένου να επωφεληθούν τα νοικοκυριά στην Τρίπολη και την Κόρινθο και έχει συνολικό προϋπολογισμό 12.000.000 €.

Πλέον και οι κάτοικοι της Τρίπολης, μετά από αυτούς της Μεγαλόπολης, θα επιχορηγούνται για το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου στις κατοικίες τους, εφόσον αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης που έχουν ως καύσιμο το πετρέλαιο ή άλλα στερεά συμβατικά καύσιμα. Η επιχορήγηση, που πραγματοποιείται μέσω ΕΣΠΑ, υπολογίζεται στο 65% του κόστους και μπορεί να αγγίξει και το 100% για τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά! Σημαντικό θα είναι το όφελος και για τους Δήμους, αλλά και για όλα τα δημόσια κτήρια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της και να αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται δίπλα στους Αρκάδες. Η έλευση του φυσικού αερίου, που πολλοί θεωρούσαν άπιαστο όνειρο, όχι μόνο έγινε πράξη, αλλά πλέον οι κάτοικοι της Τρίπολης θα μπορούν να βάλουν το φυσικό αέριο στα σπίτια τους με ελάχιστη συμμετοχή στο κόστος αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης και με δωρεάν τέλη σύνδεσης. Πρόκειται για ένα έργο που θα έχει ευεργετικές συνέπειες τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες και το οποίο θα στηρίξει την αναπτυξιακή τροχιά της πόλης μας και ολόκληρης της Αρκαδίας. Απαντάμε με έργα – και μάλιστα έργα μεγάλης κλίμακας και σημασίας – σε όσους κάνουν στείρα αντιπολίτευση και επενδύουν στον λαϊκισμό. Κάνουμε πράξη αυτά που για δεκαετίες παρέμεναν ασκήσεις επί χάρτου».