Παρασκευή
12
Ιούλιος
TOP

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα campus παραγωγής πρώτων υλών

Το υπό κατασκευή παραγωγικό campus 74.000 τ.μ. της DEMO θα αναδείξει την Τρίπολη σε hub φαρμάκων για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η δυναμικότητά του θα επιτρέπει την προμήθεια μέχρι και του 20% των αναγκών της Ευρώπης σε γενόσημα φάρμακα. Το campus, σε πλήρη λειτουργία, θα διασφαλίσει επάρκεια φαρμάκων σε Ελλάδα και Ευρώπη, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για αυτονομία από τρίτες χώρες στον τομέα υγείας.

Η επένδυση, από την αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, εντάσσεται στο εξαετές επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας συνολικού ύψους 356 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021-2027, στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίζεται η δημιουργία μονάδων για την παραγωγή γενοσήμων και πρώτων υλών στην Τρίπολη, για έρευνα και ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη και το Κρυονέρι και βιοτεχνολογίας στον Άγ. Στέφανο Αττικής, καθώς και επέκταση της ήδη υπάρχουσας παραγωγικής μονάδας στο Κρυονέρι.

Το παραγωγικό hub στην Τρίπολη θα τροφοδοτείται από την ερευνητική δραστηριότητα στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα επιτρέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την παραγωγή α’ υλών φαρμάκων.

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δημιουργία 4 παραγωγικών μονάδων πρώτων υλών δυναμικότητας 270 τόνων και άλλων 4 παραγωγικών μονάδων τελικών φαρμάκων, δυναμικότητας 324 εκατ. τεμαχίων. Για τη λειτουργία τους προβλέπεται η δημιουργία άνω των 600 θέσεων εργασίας στη Μεγαλόπολη.

Διαβάστε την συνέχεια στο in.gr