TOP

Γκεοργκιόφκσι: Συνεργασία, σκληρή δουλειά και όχι εγωισμούς, αυτό είναι το «κλειδί» – Τι απαντά για Ρόβα και Μπακαγιόκο

Μια ομάδα αποτελείται από διοίκηση, προπονητή, παίκτες. Όλοι μαζί αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας. Όλοι μαζί υπηρετούν τον ίδιο σκοπό και στην προκειμένη περίπτωση καθώς «μιλάμε» για την Καλαμάτα, ο στόχος είναι η ομάδα να αποκτήσει ταυτότητα και γερές βάσεις πάνω στις οποίες θα μπορέσει να χτίσει το μέλλον της. Το μεγαλείο άλλωστε θέλει χρόνο. Η άνοδος για μια σεζόν και η πτώση σαν ασανσέρ την επόμενη δεν έχει καμία ουσία ούτε τιμά την ιστορία του συλλόγου. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι χρόνος και σκληρή δουλειά για να εξέλθει από το αδιέξοδο.

Οι εναλλαγές προσώπων στον πάγκο και οι μέτριες επιδόσεις στο χορτάρι είχαν σαφέστατα κλονίσει σε έναν βαθμό τη σταθερότητα και πλέον είναι προφανές πως απαιτείται χρόνος για να βρεθεί ο τρόπος και ο δρόμος προς αυτά που θα αποδείξουν στην πράξη τι πραγματικά σημαίνει «Μαύρη Θύελλα».

«Η Καλαμάτα από το 2019 έχει τον Γιώργο Πρασσά, ο οποίος επενδύει αρκετά χρήματα για να δημιουργήσει ένα σταθερό και παραγωγικό σύλλογο, που να μπορεί να παίζει στην 1η κατηγορία. Όλοι εμείς λοιπόν, διοικητικό προσωπικό, προπονητές, παίκτες, φροντιστές ακόμα και… ο κηπουρός, πρέπει να δώσουμε το 100% του εαυτού μας για να υποστηρίξουμε τον κ. Πρασσά και το όραμά του. Αν ένα κομμάτι από αυτόν τον μηχανισμό δεν λειτουργήσει, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα. Έτσι όλοι εμείς πρέπει να δουλέψουμε μαζί. Επίσης, είναι σημαντικό τόσο οι άνθρωποι μέσα στον σύλλογο όσο και αυτοί γύρω απ’ αυτόν να υποστηρίξουμε αυτό το πρότζεκτ γιατί είναι καλό για την πόλη και την περιοχή. Το πρώτο βήμα είναι η σκληρή δουλειά, η συνεργασία και η προσήλωση στον στόχο.» Αυτά τα στοιχεία που αναζητά αυτό τον καιρό να συνδυάσει ο νέος προπονητής που κλήθηκε σε μια δύσκολη καμπή του συλλόγου να αναλάβει τα ηνία της Μαύρης Θύελλας. Γνωρίζει πως για τον ίδιο το ρίσκο είναι μεγάλο όμως τολμά και πράττει συνειδητά. Αν και ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε σε μια τέτοια συνθήκη η στήριξη που νοιώθει από την διοίκηση και η εμπειρία και οι γνώσεις που διαθέτει μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα. Δηλαδή «να τεθούν οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον».

»Η Μαύρη Θύελλα βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή και πρέπει να ενεργήσουμε από κοινού…» δηλώνει ο Ίλτσο Γκεοργκιόφσκι λίγες ημέρες μετά την ήττα από την Κηφισιά και λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ Β. Ο έμπειρος προπονητής βρίσκεται κάτι περισσότερο από έναν μήνα στον πάγκο της ΠΑΕ Καλαμάτα και αυτό που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς είναι πως βρήκε μια ομάδα που χρειάζεται ταυτότητα και χρόνο για να την αποκτήσει. Γιατί; Πολύ απλά γιατί οι προσδοκίες από την αρχή της χρονιάς ήταν πολλές και μεγάλες δυστυχώς όμως δεν συναντούν την πραγματικότητα…

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Ίλτσο Γκερογκιόφσκι αντελήφθην την διάθεσή του να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή σε μια ομάδα που χρόνια τώρα παλεύει να ξεφύγει από τον κακό εαυτό της και το παρελθόν της σύγχρονης ιστορίας της που την κρατά στην δεύτερη κατηγορία.

Μιλήσαμε για όλα όσα έχουν προηγηθεί και στα δεδομένα του σήμερα κι αυτό που τον διακρίνει είναι η δύναμη της θέλησης να βάλει το δικό του λιθαράκι ώστε η ομάδα σύντομα να γυρίσει νέα σελίδα.

Όμως ένας «κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη» όπως λένε και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων. Το σχετικά πρόσφατο συμβάν με τον Μπακαγιόκο και η τιμωρία του με αποκλεισμό ενός μήνα δεν έφερε σε κανέναν ευχαρίστηση είπε και εξήγησε πως ως προπονητής δεν υιοθετεί την πειθώ δια της τιμωρίας. «Επιλογή μου δεν είναι η τιμωρία. Δεν είμαι τέτοιος προπονητής. Θέλω οι παίκτες να καταλάβουν ότι το καλό της ομάδας είναι η προτεραιότητα για όλους μας. Δεν χωράνε εγωισμοί ούτε προσωπικές επιδιώξεις. Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες της ομάδας που ο ίδιος πρώτος ακολουθώ. Είναι σημαντικό για έναν σύλλογο όπως η Καλαμάτα να τηρεί συγκεκριμένους κανόνες και να λειτουργούν όλοι ως κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Ο Μπακαγιόκο γνωρίζει ότι έκανε λάθος, απολογήθηκε ήδη και είπε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και τους συμπαίκτες του», σημείωσε για να τονίσει πως τέτοια ήταν περίπτωση με τον Μπακαγιόκο.

Αναφορικά με την περίπτωση του Χρήστου Ρόβα σημείωσε ότι «Μίλησα μαζί του και του εξήγησα ότι χρειάζεται να είναι μέρος της ομάδας, να ακολουθεί τις οδηγίες μου, να καταβάλει το μέγιστο της προσπάθειας σε κάθε προπόνηση και αγώνα, είτε είναι στην αρχική ενδεκάδα είτε έρχεται από τον πάγκο, να αφήσει εκτός τον εγωισμό του και να δουλεύει για την ομάδα. Όταν θα δω ότι είναι έτοιμος να το κάνει όλα αυτά τα πράγματα και να προσφέρει στην ομάδα, θα είναι μέρος της ομάδας. Αυτό ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή και όχι μόνο για τον Ρόβα. Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα».

Οι κανόνες, η αγαστή συνεργασία, η συνέπεια, η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και ιδίως την πιο κρίσιμη ώρα, στον αγώνα, είναι τα πιο στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το προφίλ του επαγγελματία παίκτη και αυτά φαίνεται να αναζητά την προκειμένη στιγμή ο Ίλτσο Γκεοργκιόφκσι για να τα αναδείξει και να «χτίσει» επάνω σε αυτά μια ομάδα συμπαγής και ικανή να φέρει σε πέρας κάθε αποστολή.

Η σημασία της συνεργασίας είναι το στοιχείο «κλειδί».

Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ…

Πρώτο στοιχείο για να αποκτήσει μια ομάδα την ταυτότητά της είναι όλοι και κυρίως οι παίκτες καθώς αυτοί αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» να υπηρετούν τον ίδιο σκοπό και προπαντός να τον διεκδικούν. Αυτό που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα. Προσήλωση στο στόχο. Επιμονή και υπομονή. Δουλειά και επαγγελματισμό. Αυτά τα στοιχεία που και ο ίδιος ο Γκεοργκιόφσκι περιμένει από τους παίκτες του.

Το ρόστερ είναι καλό αλλά πρέπει να φανεί στο γήπεδο Η εικόνα που παρουσίασαν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος οι ποδοσφαιριστές κόντρα στην πρωτοπόρο Κηφισιά όπου σε αντίθεση με τις εμφανίσεις των παικτών στα φιλικά παιχνίδια που προηγήθηκαν κόντρα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Ολυμπιακό Β δεν ήταν η αναμενόμενη. Για τον κόσμο ήταν απογοητευτική, όπως και για τον ίδιο τον Γκεοργκιόφσκι. Η εικόνα της Καλαμάτας δεν ήταν η αναμενόμενη ούτε εκείνη που είχαν δουλέψει στην προπόνηση και για το γεγονός αυτό ούτε οι ίδιοι οι παίκτες αδυνατούν να δώσουν μια εξήγηση, παρόλα αυτά απομένουν 15 αγώνες για να πέσει η αυλαία και πολλά μπορούν να περισωθούν.

Έχοντας εντοπίσει το «κλειδί» που θα ανοίξει διάπλατα την «πόρτα» στις προοπτικές της ομάδας, εξηγεί πως απαιτείται προσπάθεια από όλους και προπαντός πίστη από τους παίκτες στους ίδιους τους εαυτούς τους. Περιμένει, όπως είπε, να δείξουν όρεξη, να δουλέψουν, να προσπαθήσουν περισσότερο ως ομάδα και όχι μεμονωμένα.

«Εάν οι ίδιοι πιστέψουν και αλλάξουν την νοοτροπία που έχουν αυτή τη στιγμή τότε η ομάδα μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί τελείως διαφορετική στο γήπεδο. Είναι στο χέρι των παικτών, από αυτούς εξαρτάται. Μόνο αν αλλάξουν προσέγγιση στα παιχνίδια θα έρθει η επιθυμητή αλλαγή και τα αποτελέσματα…»

Εν ολίγοις το μήνυμα είναι σαφές και δεν είναι άλλο από την ανάγκη όλοι να επιδείξουν επαγγελματισμό, συνέπεια και αφοσίωση μέσω στο σκοπό που δεν είναι άλλος από να δούμε κάποτε την ομάδα της Καλαμάτας να παίρνει τη θέση που της αξίζει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

«ΛΑΒΩΜΕΝΟ» ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΑΕΚ Β

Στα αγωνιστικά καθώς οι ώρες περνούν και πλησιάζει η αναμέτρηση με την ΑΕΚ Β ο έμπειρος προπονητής δεν θα έχει εκτός από τους Μπενίτες, Μαβινγκά, Μαρκόφσκι, Τριανταφυλλάκη, Ντιακιτέ, Μπακαγιόκο, Ρόβα εκτός αποστολής είναι ο Λιποράσε ο οποίος καλωσόρισε με την σύζυγό του μια υγιέστατη κορούλα.

Χρόνο συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι δεν αποκλείεται να πάρει και ο Καραγκούνης.

Από εκεί κι έπειτα, το ρόστερ βεβαίως αναμένεται να «μεγαλώσει» καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η επιστροφή των Μαρκόφσκι και Μπενίτες δίνοντας στον προπονητή επιπλέον επιλογές στα επόμενα ματς.