Μια συνάντηση με ιστορικό χαρακτήρα στα τουριστικά πράγματα της χώρας έχει προγραμματιστεί την προσεχή Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο καινοτόμο συνέδριο του Travel.gr.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Greece Talks που διοργανώνεται από το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, τρεις ομιλητές που έχουν πολλά και ενδιαφέροντα να αφηγηθούν, θα βρεθούν μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρώτο πάνελ του συνεδρίου στις 11.00πμ.

Οι επιχειρηματίες Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος της AEGEAN, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino, Hilton κτλ.), και o Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development (Malls, The Ellinikon κτλ.) θα συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ. Η συζήτηση που θα έχει τίτλο “Ο Ρόλος του Ελληνικού Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας” και “Πώς Δημιουργείται ένας Προορισμός“, θα μεταδοθεί σε live streaming στο protothema.gr, όπως επίσης και όλα τα πάνελ και οι ομιλίες του συνεδρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Greece Talks – Ενα ιστορικό «στρογγυλό τραπέζι»: Ο πρωθυπουργός μαζί με Βασιλάκη, Κωνσταντακόπουλο, Αθανασίου

Πρόκειται από τις σπάνιες φορές που οι τρείς άνδρες, που βρίσκονται πίσω από τόσο εμβληματικά πρότζεκτ για τον ελληνικό Τουρισμό και τη χώρα γενικότερα, θα βρεθούν στο ίδιο δημόσιο βήμα. Η συζήτηση αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον όμως και γιατί θα ξεδιπλωθούν θέματα ενώπιον του Πρωθυπουργού, που θα κληθεί να δώσει συντεταγμένες για την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τον Τουρισμό της χώρας τα επόμενα χρόνια, αλλά και να απαντήσει σε συγκεκριμένα μεγάλα ζητήματα για τις μεταφορές, το real-estate, τις ξένες επενδύσεις κτλ.

Δύο ακόμα στοιχεία αναμένεται να δώσουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συζήτηση των τεσσάρων ανδρών:
Πρώτον, το διεθνές περιβάλλον στη γειτονιά της Ελλάδας με τις συγκρούσεις σε Ουκρανία και Γάζα να δημιουργούν νέες συνθήκες για την προσεχή τουριστική σεζόν.
Δεύτερον, το γεγονός ότι οι Βασιλάκης, Κωνσταντακόπουλος, Αθανασίου παρ’ ότι εκπροσωπούν διαφορετικά μεγάλα πρότζεκτ, έχουν δημιουργήσει επιχειρηματικές συνέργειες ανάμεσα στις τρεις εταιρείες, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο σε μια νέα κουλτούρα συνεργασιών στο ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα.

Ανάμεσα στα ζητήματα που θα τεθούν στη συζήτηση είναι το case-study της Costa Navarino στη Μεσσηνία στον τομέα της Βιωσιμότητας, οι εξελίξεις στο giga project του Ελληνικού, αλλά και οι δυναμικές δράσεις της Aegean στα θέματα προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού.

Η συζήτηση ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, Ευτύχιο Βασιλάκη, Οδυσσέα Αθανασίου αναμένεται να δώσει ειδήσεις, αλλά και να ανοίξει τα μεγάλα ζητήματα του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του συνεδρίου Greece Talks που ανοίγει για πρώτη φορά την αυλαία του με ένα καινοτόμο πρόγραμμα ομιλιών την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.