Κυριακή
21
Απρίλιος
TOP

Η απ(ρ)αξία, το… τσίρκο και οι «καυτές» πολιτικές εξελίξεις στο πεδίο της Πελοποννήσου (video)

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τον προβληματισμό να κυριαρχεί, τόσο σε ό,τι αφορά στην ποιότητα και την προσέγγιση ορισμένων στον ίδιο το θεσμό, όσο και για την απραξία που καταγράφεται όλα αυτά τα χρόνια, αφού δεν έχει κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο να παρουσιάσει η Περιφερειακή Αρχή.

Άκρως χαρακτηριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε, όσα καταγράφονται στο φόντο του τεχνικού προγράμματος που για όλους τους νομούς της Περιφέρειας φτάνει στα 6,6 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσό, μόνο για το Δήμο Καλαμάτας, ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ! Στο θέμα και μια σειρά από ζητήματα γύρω από το εξαιρετικά «καυτό» πεδίο της Αυτοδιοίκησης στάθηκε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Μπελογιάννης.

Δείτε τα κυριότερα σημεία του σχολιασμού του :

Η… ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ… ΤΣΙΡΚΟ
MEDRANO

«Τι θα πει στον πρωθυπουργό πως έκανε στην Πελοπόννησο μεθαύριο κατά την επίσκεψή του ο κ. Νίκας;», διερωτήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης καυτηριάζοντας το ύψος του τεχνικού προγράμματος, αλλά και όσα… απίθανα σημειώθηκαν στο φόντο της ανάπλασης της πλατείας των Φιλιατρών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που όλο το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας ανέρχεται σε 6,6 εκατ. ευρώ. Για την ανάπλαση άλλωστε προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση τα λεγόμενα του ιδίου του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη, ο οποίος βρήκε… χώρο να μιλήσει για κάποια… και αγύριστα. «Ακούσαμε και το τραγελαφικό, ο δήμαρχος Τριφυλίας να μιλάει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα δανεικά που του χρωστούν κάποιοι! Ποια είναι η λαϊκή δημοκρατία για την οποία μιλάει ο κ. Νίκας. Ποια; Μήπως νομίζει ο κ. Λεβεντάκης πως θα είναι ξανά δήμαρχος με τις πλάτες του Νίκα; Που είμαστε, στη Βόρεια Κορέα;..», σχολίασε ο διευθυντής του Best, τονίζοντας πως σε αντίθεση με όσα εξελίχθηκαν αναφορικά με το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Νίκας δεν είχε στο πλευρό του τον Πετράκο και τη Λυμπεροπούλου, ενώ έλειπε και ο Ράλλης. Ο Διευθυντής του BEST στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα σημείωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Άκης Κατρίτσης που έκανε λόγο για λόγια δυσφήμισης της Τριφυλίας από τον νυν Δήμαρχο (δείτε εδώ αναλυτικά).

«Με έχουν καλέσει 15 άτομα από την περιοχή και σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος, λένε πως δεν έχουν υπογράψει. Έμαθα επίσης, πως έχει μαζέψει υπογραφές από τους μετανάστες. Είναι δυνατόν να κάνει ό,τι θέλει; Ας μπει στα Αρχεία του Κράτους ο κ. Νίκας να μάθει για την πλατεία. Ας του κάνει… φροντιστήριο η κα Μηλίτση», τόνισε ο Νίκος Μπελογιάννης σημειώνοντας με νόημα πως ήρθε η ώρα να ηγηθεί της Περιφέρειας ένας νέος άνθρωπος. «Κλείστε το μαγαζί. Το έχετε κάνει τσίρκο Medrano», είπε και στάθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως το απίθανο κόστος για μια συνέντευξη Τύπου από τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής που έχουν την ευθύνη της τουριστικής προβολής.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ
ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ
ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ
ΠΟΥ ΜΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τα… απίθανα που πηγάζουν από τους κόλπους της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν τέλος και αποδεικνύουν δυστυχώς, με τους συγκεκριμένους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους συνεργάτες τους όλα είναι πιθανά, όπως και το να κοστίσει μια συνέντευξη Τύπου(!) σχεδόν 10.000 ευρώ! Πιο συγκεκριμένα, μια μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη, την Τρίτη στις 6 Δεκεμβρίου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τον τουρισμό, η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αγγίζει τις 10.000 ευρώ (9.950), ενώ… φυσικά, δόθηκε με απευθείας ανάθεση. «Προκαλώ τους δημοσιογράφους, έχουμε πάρει ποτέ λεφτά στις συνεντεύξεις Τύπου που πηγαίνουμε;», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας πως τουλάχιστον έπρεπε τη… δουλειά αυτή, να πάρουν επαγγελματίες από την Περιφέρεια και όχι να… φύγουν τα χρήματα για μια ακόμη φορά στην Αθήνα. «Τον ευχαριστούμε όλες οι Πελοποννησιακές επιχειρήσεις τον κ. Νίκα για τη στήριξή του στην τοπική οικονομία. Μπράβο. Δεν είναι δικά σας τα λεφτά όμως κ. Νίκα. Πρέπει να τα δίνετε αξιοκρατικά», είπε ο διευθυντής του Best, ο οποίος σε ό,τι αφορά σε όσα καταγράφονται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και ειδικά αυτήν την τελευταία, σχολίασε πως θυμίζουν εικόνες από τριτοκοσμικές χώρες.

Χαρακτηριστικά άλλωστε, ήταν όσα συνέβησαν και κατά την αντίδραση αγροτών από την Κορινθία οι οποίοι λόγω της εξέλιξης με το φράγμα του Ασωπού είναι αντιμέτωποι με την καταστροφή. «Είδαμε την απόγνωση των αγροτών από την Κορινθία που δεν έχουν να ποτίσουν και δεν τους άφησαν να μιλήσουν «παίζοντας» με τους θεσμούς», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, όπως κι εκείνη με το Φιλιατρινό και άλλα φράγματα.

ΦΩΤΙΑ… ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ
ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέρα από όσα σημειώνονται στην Περιφέρεια, αίσθηση προκαλούν οι εξελίξεις και σε πολλούς Δήμους, αφού ο χρόνος για τις εκλογές μετρά ήδη αντίστροφα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα σημειώθηκαν από τον Δημήτρη Βρεττάκο με μια δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή στην παρουσία του στην εκπομπή της Δέσποινας Ηλιοπούλου (δείτε αναλυτικά εδώ), με τον Ν. Μπελογιάννη να σχολιάζει και το “βαρύ το κλίμα ιδιαίτερα για τον πρώην δήμαρχο τον κ. Καφαντάρη” ο οποίος… περιορίζεται στις φωτογραφίες και που υπάρχει περίπτωση στο τέλος να μην… κατέβει, καθώς όπως σημείωσε “…δε νομίζω πως θα διακινδυνεύσει να βγει τρίτος”

Στην σειρά και οι υπόλοιποι δήμοι που ανεβάζουν ρυθμό και αναμένεται πιο δυναμικά πλέον η προετοιμασία στην τελική ευθεία.