Τρίτη
9
Αύγουστος
TOP

Η απάντηση Πέτσα σε Ελληνική Λύση για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο δρόμο Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου

Απάντηση με τα ποσά με τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Τριφυλίας και η ΔΕΥΑΤ έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς, Α Θεσσαλονίκης, και Κωνσταντίνος Χήτας, Β Θεσσαλονίκης, για την «Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου της Μεσσηνίας».

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «από τους Κ.Α.Π. έτους 2021 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ποσό ύψους 6.580.000 ευρώ και στο Δήμο Τριφυλίας ποσό ύψους 461.640 ευρώ για την κάλυψη επενδυτικών δραστηριοτήτων. Επισημαίνεται ότι, οι ανωτέρω ΟΤΑ είχαν χρηματοδοτηθεί με τα ίδια ποσά και κατά το προηγούμενο έτος».

Επίσης από το πρόγραμμα “Φιλοδημος ΙΙ” «ο Δήμος Τριφυλίας επιχορηγήθηκε, με ποσό ύψους 494.800 ευρώ. Επίσης, από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου εσωτερικών και ειδικότερα από τη ΣΑΕ 055, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Τριφυλίας χρηματοδοτήθηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας». Το συνολικό ποσό είναι 250.000 ευρώ, οι πληρωμές 56.676,17 ευρώ και το υπόλοιπο 193.324 ευρώ.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» την Πρόσκληση ΑΤ01 «Υποδομές Ύδρευσης», η οποία ολοκληρώθηκε στις 11/6, με παράταση έως 30/9/2021 για τους Ειδικούς Δήμους. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει υποβάλλει την πρόταση: «Αντικατάσταση δικτύου υδραγωγείου του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλος Άγρας”» προϋπολογισμού ύψους 8.715.028,00€, η οποία βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης».

ΠΗΓΗ