
Το νερό βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς η ξηρασία λόγω κλιματικής αλλαγής απειλεί με εκτατεμένη λειψυδία ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ξηρασίας της ΕΕ στην Ελλάδα, καθώς ανήκει στις χώρες που απειλούνται ιδιαίτερα από την ξηρασία.
Για αυτό, πέρα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) δεσμεύτηκε την Τετάρτη να επενδύσει 15 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα που συμβάλλουν στη μείωση της ρύπανσης των υδάτων, στην πρόληψη της σπατάλης νερού και στη στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στον τομέα των υδάτων κατά τα επόμενα τρία χρόνια.
Η δέσμευση του δανειοδοτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μέρος της στρατηγικής του μπλοκ, η οποία επίσης ανακοινώθηκε την Τετάρτη, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της ξηρασίας που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή, αλλά και για την αντιμετώπιση της έντονης πίεσης που ασκείται στα αποθέματα νερού από τη γεωργία, τη ρύπανση και την εκτεταμένη αστικοποίηση.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του in.gr πατώντας εδώ