Η εκπομπή «Ζωή στο χωριό» και ο Δημήτρης Ζογκόκης μας ταξιδεύουν στην Τριφυλία. Προορισμός τα χωριά Βρύσες και Μουριατάδα όπου οι κάτοικοι ζουν σε διαφορετικούς ρυθμούς και απολαμβάνουν τους καρπούς της γης.
Σε αυτό το επεισόδιο θα μυηθούμε στην τέχνη του χειροποίητου λουκάνικου και του παραδοσιακού παστού και θα μάθουμε για τον σημαίνοντα ρόλο του ψημένου χοιρινού κρέατος κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας.
Πως η ανάγκη μακροχρόνιας αποθήκευσης του πολύτιμου κρέατος απωθούσε τους Οθωμανούς που ακόμα και η μυρωδιά του ψημένου χοιρινού κρέατος τους ανάγκαζε να μην πλησιάζουν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Μην χάσετε το νέο επεισόδιο του 4ου κύκλου. Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στην τηλεόραση BEST.