Δευτέρα
27
Μάρτιος
TOP

Η Νίκη Κεραμέως συνοδηγός… του Γιάννη Πλάγου – Η υπουργός παιδείας στην ενημερωτική εκδήλωση για την οδική οδήγηση στο ΟΑΚΑ (pic’s)

Σε ρόλο συνοδηγού βρέθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο πλευρό του μεσσήνιου οδηγού αγώνων και αρχιφύλακα της Ελληνικκής Αστυνομίας, Γιάννη Πλάγου ο οποίος συμμετέχει στο ΟΑΚΑ στις παράλληλες δράσεις του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με επίκεντρο την Οδική Ασφάλεια και ορθή συμπεριφορά.

Για την πολύ ξεχωριστή αυτή εμπειρία μάλιστα η υπουργός ανήρτησε φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Σκοπός της δράσης στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Αττικής είναι η προώθηση μηνυμάτων ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Μαθητές και μαθήτριες ενημερώνονται από την ΕΛΑΣ για την οδική ασφάλεια

Σε δράση για την ενημέρωση μαθητών και μαθητριών σχετικά με την οδική ασφάλεια, που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, συμμετείχαν από κοινού η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού μέσω του φορέα του MotorSportGreece.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσαν μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά και Γυμνάσια της Αττικής γιατους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τη σωστή χρήση ποδηλάτου και πατινιού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την εκπαίδευση των αστυνομικών για την ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Τάκης Πουρναράκης, Πρόεδρος του MotorSportGreece, Βαγγέλης Κυριακάκης Αστυνόμος Α΄ – προϊστάμενος τμήματος εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης οδηγών ΕΛΑΣ, Ιωάννης Πλάγος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ΛΕΜΑΝ, Χαράλαμπος Μπαμπαρούτσης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και Γιάννης Ψαχούλας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού, και είναι σημαντικό να αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, αλλά και δράσεων με συνεργαζόμενους φορείς, μαθητές και μαθήτριες ενημερώνονται για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ήδη από το νηπιαγωγείο και καλλιεργούν ταυτόχρονα αξίες, όπως η υπευθυνότητα και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της ημερίδας, που έδωσε επιπλέον ερεθίσματα στους μαθητές μας για γόνιμη συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία και οδήγηση.Θερμές ευχαριστίες στους συναρμόδιους Υπουργούς για την εξαιρετική συνεργασία μας.»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε: «Σήμερα, δεύτερη ημέρα μετεκπαίδευσης στελεχών της Άμεσης Δράσης αυτή τη φορά στη μοτοσυκλέτα, με αξιοποίηση της ειδικής διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολης στο ΟΑΚΑ, είχαμε την ευκαιρία να έρθουν μαθητές σε επαφή και συντονισμό με την Ελληνική Αστυνομία. Υπήρξεενδιαφέρουσα ενημέρωσή τους για τα θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας.

Η όλη δραστηριότητα ήταν αποτέλεσμα της μόνιμης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Θέλω να υπογραμμίσω την καλή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Υπουργό κα Κεραμέως και τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη, που δίνει πολύ θετικά αποτελέσματα με διαδοχικές τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. »

Μετεκπαίδευση στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στη γρήγορη και ασφαλή οδήγηση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στην υπέρ ειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ακρόπολης στο Ο.Α.Κ.Α.

Την πρώτη ημέρα παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας

Τη δεύτερη ημέρα παρακολούθησαν μαθήματα οδικής ασφάλειας μαθητές σχολείων, ενώ παραβρέθηκε η Υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως

Στην υπέρ ειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ακρόπολης στο Ο.Α.Κ.Α. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 μετεκπαίδευση αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας στη γρήγορη και ασφαλή οδήγηση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας.

 

Την πρώτη ημέρα, που πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση των οδηγών αυτοκινήτων, παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

 

Τη δεύτερη ημέρα, μαθητές σχολείων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα οδικής ασφάλειας από τους εκπαιδευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως. Επιπλέον, παρακολούθησαν την εκπαίδευση ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

 

Το πρόγραμμα της μετεκπαίδευσης περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό  μέρος και συγκεκριμένα:

 

Στην εκπαίδευση αυτοκινήτου

 • θεωρητική εκπαίδευση σχετικά με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά και νοοτροπία οδήγησης,
 • βασικές γνώσεις μηχανολογίας, ελέγχου και συντήρησης αυτοκινήτου,
 • θέση οδήγησης, γνώσεις ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας,
 • υπερστροφή και υποστροφή οχήματος, αναγκαίες ενέργειες του οδηγού οδηγώντας στις στροφές και τεχνικές γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης,
 • οδήγηση με ασκήσεις ταχείας επέμβασης,
 • οδήγηση στις στροφές και τεχνικές οδήγησης με μεγάλες ταχύτητες και
 • ανασκόπηση εκπαίδευσης και απονομή πιστοποιητικού σπουδών.

 

Στην εκπαίδευση μοτοσικλέτας

 • θεωρητική εκπαίδευση αναφορικά με την κυκλοφοριακή αγωγή, υπευθυνότητα, κίνδυνους, φυσική κατάσταση, προστατευτικό εξοπλισμό αναβάτη (ειδική στολή, κράνος, γάντια, υποδήματα), πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων,
 • βασικές γνώσεις μηχανολογίας, ελέγχου και συντήρησης μοτοσικλετών και γνώση συστημάτων μοτοσυκλέτας,
 • θέση οδήγησης – γυροσκοπικό φαινόμενο,
 • τεχνικές ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης, οδήγηση στις στροφές,
 • οδήγηση σε ασφάλτινο ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκπαίδευσης, ασκήσεις ευελιξίας και με δεύτερο αναβάτη,
 • εξοικείωση με την πίστα και γνώση των ειδικών σημείων κίνησης (γραμμών),
 • οδήγηση στις στροφές και τεχνικές με μοτοσικλέτες και
 • ανασκόπηση του σεμιναρίου και απονομή πιστοποιητικού σπουδών.

 

Στην μετεκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 24 αστυνομικοί με 4 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και 10 μοτοσικλέτες και υλοποιήθηκε από εκπαιδευτές του Τμήματος Εκπαίδευσης & Μετεκπαίδευσης Οδηγών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, το έργο των εκπαιδευτών συνέδραμε και Αρχιφύλακας της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Σώματος, ο οποίος είναι οδηγός Ράλλυ με ευρωπαϊκές διακρίσεις.