Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Η Πελοπόννησος σε μια νέα εποχή με το ΣΔΙΤ των απορριμμάτων – Οι χαρακτηριστικές αναφορές του Γ. Αγραφιώτη (video)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα εγκαίνια παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, του μεγάλου έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου που εξελίσσεται μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και έχει ήδη αφήσει έντονο το αποτύπωμά του στην περιοχή. Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» Γιώργος Αγραφιώτης, ο οποίος μίλησε για μια υπερσύγχρονη μονάδα που λειτουργεί καλύτερα από τις συμβατικές δεσμεύσεις.

«Έχουμε καλύτερη ανακύκλωση, λιγότερο υπόλειμμα και περισσότερη ενέργεια από αυτή που συμφωνήσαμε κατά την υπογραφή  της σύμβασης, που σημαίνει καλύτερο περιβάλλον για την Πελοπόννησο και περισσότερα έσοδα στο Πράσινο Ταμείο που θα αρχίσουν να επιστρέφονται στον Πελοποννήσιο πολίτη», ανέφερε ο κ. Αγραφιώτης, ξεκαθαρίζοντας πως είναι μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες της Ευρώπης και σίγουρα, η πιο σύγχρονη της χώρας.

«Προχθές, το είπαν και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επισκέφθηκαν τη Μονάδα», πρόσθεσε και επεσήμανε πως τον Ιανουάριο ή το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2024, θα είναι στην πλήρη λειτουργία της η μονάδα της Λακωνίας και μέσα στο 2024 και αυτή της Μεσσηνίας. Χαρακτηριστικά ήταν και όσα ανέφερε ο Γιώργος Αγραφιώτης για το κόστος. «Είναι το φθηνότερο ΣΔΙΤ της χώρας καθώς χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία και θα γίνει ακόμη φθηνότερο με τη λειτουργία του Πράσινου Ταμείου και όταν ολοκληρωθεί και το δίκτυο σταθμών μεταφόρτωσης από τον ΦΟΔΣΑ θα είναι ακόμη πιο οικονομικό», είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή», σημειώνοντας πως και σε αυτήν την κατεύθυνση, θα βοηθηθούν οι Δήμοι.