Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Η τελευταία κατοικία του Πελέ – Νεκροταφείο 14 ορόφων με καταρράκτη και μουσείο αυτοκινήτου

Ένα μοναδικό «κάθετο νεκροταφείο» σε κτίριο 14 ορόφων στο Σάντος της Βραζιλίας με 14 τάφους, καταρράκτη και μουσείο αυτοκινήτου θα είναι η τελευταία κατοικία του Πελέ.

Την ώρα που η Βραζιλία ετοιμάζεται να πει το στερνό αντίο στον θρύλο του ποδοσφαίρου, βγαίνουν στο φως λεπτομέρειες για την κηδεία και την ιδιωτική ταφή του Πελέ.

Η σορός του θα βαλσαμωθεί και μεταφερθεί από το νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, για το λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο της Santos στις 2 Ιανουαρίου.

Το Memorial Necropole Ecumenica στο Σάντος της Βραζιλίας είναι σύμφωνα με το βιβλίο Guiness το ψηλότερο νεκροταφείο του κόσμου με 14 ορόφους / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo
Το φέρετρο θα τοποθετηθεί στο γήπεδο, ώστε οι Βραζιλιάνοι να μπορούν να αποτίουν τον ύστατο φόρο τιμής επί 24 ώρες στον Πελέ, προτού ξεκινήσει η νεκρική πομπή τους δρόμους της παραλιακής πόλης Σάντος. Η πομπή θα περάσει από τη συνοικία Canal 6, όπου ζει η μητέρα του, Σελέστε , και θα συνεχίσει μέχρι το νεκροταφείο Memorial Necropole Ecumenica, όπου θα γίνει η ιδιωτική ταφή του παρουσία μόνον μελών της οικογενείας του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr