Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Η τεράστια νίκη του Δημήτρη Πτωχού απέναντι σε… όλα (video)

Μια τεράστια νίκη κατάφερε ο Δημήτρης Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κι η νίκη λαμβάνει τέτοια χαρακτηριστικά, εάν αναλογιστεί κανείς, το τι ακριβώς επικράτησε στις ευρύτερες συνθήκες και ποια ήταν η γενική εικόνα χθες για το κυβερνών κόμμα. Και φυσικά η νίκη αυτή είναι τεράστια γιατί σηματοδοτεί οριστικά την αλλαγή σελίδας στην Πελοπόννησο, αφήνοντας τα “παλιά” πρόσωπα στην άκρη. (διαβάστε την σχετική ανάλυση εδώ)

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ

Αυτή η προεκλογική περίοδος είχε πολλά διαφορετικά και πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Οι υποψήφιοι στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας κλήθηκαν σε μια δύσκολη συγκυρία να αντιμετωπίσουν εκτός από τον πολιτικό τους αντίπαλο και άλλα πολλά… Ο πολιτικός διάλογος όφειλε να είναι προγραμματικός και σε καμία περίπτωση… τοξικός. Όσοι επέλεξαν την πρώτη επιλογή βρήκαν κερδισμένοι. Ένας εξ αυτών και ο Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος κατάφερε να ξεχωρίσει για τον ήπιο χαρακτήρα του, την υγιή προεκλογική του προσπάθεια, το όραμα και το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της Πελοποννήσου. Αυτά του παρέδωσε την σκυτάλη μιας εκ των πιο σημαντικών περιφερειών της Ελλάδας, επιτυγχάνοντας μια τεράστια νίκη.

«Δεν σήκωσε το γάντι, παρότι η παράταξη Τατούλη προσπάθησε να τον παρασύρει» σχολίασε σχετικά ο Νίκος Μπελογιάννης αναφερόμενος και στην στάση ορισμένων στελεχών της «Νέας Πελοποννήσου» λέγοντας συγκεκριμένα λειτούργησαν «μόνο και μόνο για να βγάλουν το ινάτι τους», αναφερόμενος και στα όσα έγιναν από τον Π. Γιαννόπουλο.

«Είναι πολύ μεγάλη η επιτυχία του Δημήτρη Πτωχού και της Πελοποννήσου που δεν γύρισε πίσω, αλλά γύρισε σελίδα. Είχε αναμφισβήτητα το καλύτερο ψηφοδέλτιο σε όλη την Πελοπόννησο. Είχε δίπλα του κάποια νέα παιδιά, που δεν είχαν συμμετάσχει ξανά, αλλά όλο αυτό αναδείχθηκε σε κάτι ήπιο που δεν είχε καμία σχέση με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Τα 2μιση χρόνια που ήταν στο Μαξίμου ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Βαγγέλη Βενιζέλου. Είναι άνθρωπος αποτελεσματικός, ήπιος αθόρυβος και αποφεύγει την δημοσιότητα». Χαρακτηριστικό το οποίο ο Νίκος Μπελογιάννης απέδωσε και στην οικογένειά του Δημήτρη Πτωχού κάνοντας ειδική μνεία στον αείμνηστο πατέρα του, λέγοντας πως ουδέποτε εκμεταλλεύτηκε την δημοσιότητα.

Ο Διευθυντής Τηλεόρασης BEST στάθηκε και στην πολύ μεγάλη συνεισφορά του Αντώνη Σαμαρά στον προεκλογικό αυτό αγώνα για την Περιφέρεια. «Τόσους προεκλογικούς αγώνες που έχει κάνει – είχα την τύχη να είμαι μαζί του στους περισσότερους – τέτοιο τρέξιμο δεν έχει κάνει ούτε για τον εαυτό του». Αφήνοντας στο σημείο αυτό αιχμές για πρόσωπα που… έβαλαν κατά του πρώην πρωθυπουργού αμφισβητώντας την μεγάλη του προσφορά στον τόπο «Πάρα πολλοί, ιδιαίτερα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, λένε τα καλύτερα λόγια για τον Σαμαρά, τώρα κάτι κομπλεξικοί που πάνε και γράφουν…» Στάθηκε επίσης στον μεγάλο αγώνα και του νυν δημάρχου. «Ο Θανάσης Βασιλόπουλος αν και είχε κερδίσει από την πρώτη Κυριακή, έδωσε μεγάλο αγώνα για την περιφέρεια Πελοποννήσου»

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

Η αποχή ήταν ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας που έπαιξε τον δικό του ρόλο στην εκλογική αυτή μάχη. Τα ποσοστά ξεπεράσαν κάθε προηγούμενο, δείχνοντας πως η αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη. Η νίκη του Δημήτρη Πτωχού αποκτά ακόμη μεγαλύτερα χαρακτηριστικά καθώς υπερνίκησε και την αποχή που μεταφράστηκε στις ψήφους. «Οι ψήφοι που έχασε ο Πτωχός την δεύτερη Κυριακή λόγω της αποχής είναι πολλοί, περίπου 33 χιλιάδες, ενώ ο Τατούλης έχασε 10» εκτίμησε ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST.

ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗ ΝΔ

«Το μήνυμα είναι πως η Πελοπόννησος κράτησε όρθια τη Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ πλήρωσε την αλαζονεία από τις εθνικές εκλογές. Πάνω στην αγανάκτησή του ο κόσμος… δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η βούλησή του την επόμενη μέρα», την ώρα που σε άλλες περιφέρειες δεν επικράτησε η ίδια εικόνα. «Αυτό ήταν ένα μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία κι αυτό το πιστώνεται ο Πτωχός! Γύρισε σε 40 μέρες και το πιο απομακρυσμένο χωριό».

ΤΑ… ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Προχωρώντας σε μια σύγκριση με το 2019 και τις συμμαχίες του δευτέρου γύρου του 2023, ο Νίκος Μπελογιάννης τόνισε πως σθεναρή και σταθερή στάση «μόνον ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κράτησε…» ενώ ανέτρεξε και στις προτάσεις των κων Κουτσούλη και Γερονικολού που εφόσον είχαν υιοθετηθεί πιθανόν να είχαν αλλάξει τα δεδομένα. Στο σημείο αυτό απευθυνόμενος στους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία είπε πως «αν το ΠΑΣΟΚ είχε πάει συνταγμένα σε όλη την Πελοπόννησο, όπως είπε ο Γερονικολός, ίσως να ήσασταν δεύτεροι και να παίρνετε ακόμα και την Περιφέρεια»

ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ… ΟΛΑ

Στο κάδρο και ο απερχόμενος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας την στάση του οποίου καυτηρίασε ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST λέγοντας πως «αποδόθηκε στις πρακτικές του παρελθόντος. Ο Νίκας πήγε να εφαρμόσει τα ίδια πράγματα με το 2010. Όσα έκανε στον Δράκο πήγε να κάνει τα ίδια πράγματα με τον Πτωχό…» Απορία εξέφρασε και για τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα προς άλλους και όχι σε Βασιλόπουλο. «Πήρε, έμαθα, τον Καρβέλα τηλέφωνο να τον συγχαρεί, και καλά έκανε. Τον Βασιλόπουλο δεν τον έχει πάρει, ούτε μια χειραψία. Τον Πτωχό τον πήρε σήμερα, έμαθα… Η στάση του αυτή απέναντι στον δήμαρχο Καλαμάτας, του 60% της πρώτης Κυριακής, της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου, δεν καταδέχθηκε να τον πάρει τηλέφωνο! Αλλά αυτός είσαι δεν αλλάζεις με τίποτα…  Την πολιτική σου σταδιοδρομία την…ευτέλισες τον τελευταίο καιρό. Κάποιοι κολλητοί του φίλοι, εκ δεξιών, βάζανε μέχρι την τελευταία μέρα στοίχημα ότι θα βγει ο Τατούλης. Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας και προσφοράς την περιφέρεια κλώτσησε την καρδάρα και έχυσε το γάλα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Η γκρίνια στο στρατόπεδο Τατούλη πάντως… ακούγεται έντονα από Ντ. Νικολάκου και Α. Μπούζα απέναντι στον Π. Γιαννόπουλο. “Μεγάλη γκρίνια. Πήρε 5.080 ο Γιαννόπουλος και τον… κατηγορούν ότι δεν έφερε καμία ψήφο και ότι όσες πήρε, ήταν από αυτές… Έχουν δίκιο που φωνάζουν… Ο Γιαννόπουλος που αυτοκτόνησε πολιτικά… Αλλά ποτέ μη λες ποτέ… Τουλάχιστον είναι πάρα πολύ καλός επιστήμονας και πολύ καλό παιδί και θα μας σώσει, αλλά πολιτικά έκανε μοιραίο λάθος…”, πρόσθεσε.

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Νίκος Μπελογιάννης μίλησε και για τις προσδοκίες που υπάρχουν για το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο με ριζική ανανέωση και με στόχευση μια εποικοδομητική συνεργασία και μια παραγωγική θητεία (δείτε εδώ την σύνθεση του)