Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Kακοκαιρία στην Αχαΐα με βροχοπτώσεις και χαλάζι: Σημειώθηκαν κατολισθήσεις, έκλεισαν δρόμοι

Αν και βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου, το σκηνικό του καιρού θυμίζει χειμώνα στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, βροντές, κεραυνοί και διαστήματα με έντονη βροχόπτωση σημειώνονται το απόγευμα της Κυριακής (25/6) στην Πάτρα. Στο μεταξύ, τέντες ξηλώθηκαν, κεραμοσκεπές κατέρρευσαν, ενώ έριξε και χαλάζι στην περιοχή του Ελαιώνα. Στην περιοχή έχει και διακοπή ρεύματος.

Αχαΐα: Κατολισθήσεις από την κακοκαιρία
Όμως και στην ορεινή Αχαΐα ο καιρός κάνει τα δικά του παιχνίδια. Μάλιστα, στην Κλειτορία Καλαβρύτων πριν από λίγο σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει κλείσει ο δρόμος Πούντας-Καλαβρύτων από τη σφοδρή κακοκαιρία που σημειώνεται στην περιοχή. Επιπρόσθετα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στις περιοχές Ζαρούχλα και Πούντα.

Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: Αυτά τα φαινόμενα δεν τα είχαμε ούτε τον χειμώνα
Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε συνεργαζόμενους εργολάβους ήδη αναθέσαμε να ανοίξουν τους δρόμους από τις κατολισθήσεις στην Ζαρούχλα και Πούντα Καλαβρύτων. Η εντολή είναι για άμεση παρέμβαση. Αυτά τα φαινόμενα δεν τα είχαμε ούτε τον χειμώνα». Οπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, ενδεχομένως να ζητήσει παράταση της ψηφοφορίας για την περιοχή των Καλαβρύτων.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την κακοκαιρία στην Αχαΐα:

Πηγή: iefimerida.gr