Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Καλά κρατούν οι διακοπές και τον Οκτώβριο: Σχεδόν γεμάτα τα Airbnb σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες

Οι διακοπές συνεχίζονται με υψηλές προ-κρατήσεις στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες, έως και το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου.

Όσοι δεν κατάφεραν να κάνουν διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε λόγω υψηλών ζητούμενων τιμών, φαίνεται ότι έχουν ήδη σχεδιάσει να «αποδράσουν» εντός του μήνα, με τη ζήτηση να αφορά κυρίως σε ακίνητα σε τουριστικούς προορισμούς που έχουν ζητούμενο μίσθωμα έως 100€/διανυκτέρευση.

Ποσοστά προ-κρατήσεων 88% στη Πελοπόννησο και 97% στις Κυκλάδες
Αν ο βασικός παράγοντας για τις διακοπές είναι το κόστος, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει οποιονδήποτε προορισμό σε τιμές μειωμένες ακόμη και 60% σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες», δηλώνει στο iefimerida.gr o Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, τονίζοντας ότι «τα ποσοστά προ-κρατήσεων, για το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου, στους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου αγγίζουν το 88% και στα νησιά των Κυκλάδων το 97%.

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates. Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες κατάλληλο για τετραμελή οικογένεια ή τετραμελή παρέα. *Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Διάστημα διαμονής 1-15 Οκτωβρίου.
Βασικό κίνητρο για τις οικογένειες οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες
Το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν οικοσυσκευές, που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου.
«Μπορεί για τους νεότερους ή και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο η ύπαρξη των οικοσυσκευών, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον. Αν έχει μικρά παιδία, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα αλλά είναι σαφώς περισσότερα», καταλήγει ο κ. Μπάκας.

Πηγή: iefimerida.gr