Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας

Οι καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών για τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, για το λόγο αυτό οι πολίτες καλούνται να ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες που πιθανόν θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις πυρκαγιάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 1. Από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι από αύριο Κυριακή 07 Απριλίου 2024 έως και την Τρίτη 09 Απριλίου 2024 αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών για τις Περιφερειακές Ενότητες επιχειρησιακής μας δικαιοδοσίας και συγκεκριμένα τις Π.Ε. Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας Λακωνίας και Μεσσηνίας . Παρόλο που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος , λόγω επαπειλούμενου κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς εξαιτίας των υΨηλών θερμοκρασιών και ανέμων άνω των 4 bf που θα επικρατήσουν υπενθυμίζουμε την απαγόρευση:
  • Καπνίσματος μελισσών,
  • Εκτέλεσης θερμών εργασιών
  • Χρήσης υπαίθριων Ψησταριών
  • Χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις
  • Χρήση αερομεταφερόμενων φαναριών
  • Καύση ειδών πυροτεχνίας
 2. Επιπλέον ενημερώνουμε για την διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων — περιπολιών προς διαπίστωση της τήρησης της συγκεκριμένης απαγόρευσης.
 3. Η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι Δήμοι προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται όπως προβούν, με το πιο πρόσφορο κατά την κρίση τους τρόπο, στην ενημέρωση των πολιτών για το εν λόγω θέμα.