Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Κινητοποίηση απέναντι στην απόφαση-ταφόπλακα για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ -Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις -Σύσκεψη την Τετάρτη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τα όσα αιφνιδιαστικά εξελίχθηκαν το Σάββατο γύρω από την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ με τον Υπουργό Γ. Γεωργαντά να υπογράφει την εξίσωση του μεγαλύτερου brand σε αγροτικό προϊόν του ονόματος αυτού του «Καλαμάτα» με την «Ποικιλία Ελιάς Καλαμών» και να ανοίγει την «κερκόπορτα» για την απαξίωση του ΠΟΠ προϊόντος, σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό, αλλά που οδηγεί –όπως σημειώνουν οι φορείς- σε λίγο να μην υπάρχει ούτε προϊόν καθώς οι «τρίτες» χώρες και οι εισαγωγείς… τρίβουν τα χεράκια τους.

Πρωταγωνιστής ο κ. Γεωργαντάς μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής κοροϊδίας την στιγμή που δήθεν εξελισσόταν ένας διάλογος με τη Μεσσηνία που είχε καταθέσει τη μοναδική πρόταση για τα επόμενα βήματα στο προϊόν και έδινε προσωπικές διαβεβαιώσεις στο τραπέζι πως ο ίδιος δεν θα “ντυνόταν” Αποστόλου.

Κινήσεις ήδη από το δήμο Καλαμάτας με τον Θανάση Βασιλόπουλο να συγκαλεί την Τετάρτη έκτακτη σύσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή των υπολοίπων δημάρχων, επικεφαλής των παρατάξεων και φορέων προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες στην βάση και των ομόφωνων αποφάσεων των δήμων και των υπολοίπων οργάνων (δείτε εδώ). Αντίδραση από τους παραγωγούς και τις Ενώσεις με κοινή τους ανακοίνωση που σημειώνουν πως το προϊόν πλέον βρίσκεται στο απόσπασμα (δείτε αναλυτικά εδώ). Αντίδραση και από τον δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο που προανήγγειλε ενέργειες ενάντια στην απόφαση αυτή (δείτε αναλυτικά εδώ). Η πρώτη πολιτική αντίδραση στον κυβερνητικό χώρο ήρθε σε υψηλούς τόνους από τον Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για καταστροφική απόφαση για τους Μεσσήνιους παραγωγούς και προχωρά σε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας παράλληλα όλα τα στοιχεία (δείτε αναλυτικά εδώ).

Διαβάστε τα όσα έχουν προηγηθεί αναλυτικά εδώ