Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν το Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και τα ιατρεία του Δήμου Δυτικής Μάνης

Δελτίο Τύπου

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, με επικεφαλής τον Άρη Κομπότη, υποψήφιο δήμαρχο Δυτικής Μάνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Μετά από συνάντηση με το προσωπικό και τον διευθυντή, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο Άρης Κομπότης μεταξύ άλλων τόνισε:

Καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, την υποστελέχωση και τις ελλείψεις στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς πλέον η παροχή των υπηρεσιών υγείας επαφίεται στο φιλότιμο και το αίσθημα ευθύνης του λιγοστού προσωπικού και των εθελοντών.

Χαρακτηριστικά:

Εντοπίζεται σοβαρή υποστελέχωση όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό για το Κ.Υ. και τα 3 ιατρεία του δήμου. Παρόμοια είναι η κατάσταση για το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και για τις καθαρίστριες. Αυτή η κατάσταση, όπως είναι φυσικό, γεννά τρομερή εντατικοποίηση και κόπωση του προσωπικού στο οποίο μάλιστα χρωστούνται άδειες ακόμα και από το 2019.

Το Κ.Υ. έχει 2 ασθενοφόρα και 1 οδηγό που καλύπτει 8 ώρες τη μέρα, σε μια περιοχή, που ειδικά το καλοκαίρι, φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες. Οι υπόλοιπες ώρες καλύπτονται από εθελοντές.

Προβλήματα παράλληλα έχει το κτήριο του Κ.Υ., ενώ πολλές φορές δεν έχει νερό και ίντερνετ με συνέπεια να δημιουργούνται μεγάλες δυσκολίες στην επικοινωνία και τη λειτουργία του Κ.Υ. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με το κτήριο στο ιατρείο της Πλάτσας.

Αυτή η κατάσταση είναι διαχρονική. Ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις γιατί δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, αντιμετωπίζοντας την υγεία του λαού ως κόστος.

Την ίδια στιγμή προώθησαν και συνεχίζουν να προωθούν την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας με ΣΔΙΤ, δηλαδή με τους ιδιώτες να βάζουν για τα καλά το χέρι τους στις υπηρεσίες υγείας, επιδοτούν απλόχερα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ, που προκλητικά δηλώνει ότι “θα δώσει βάρος στην Υγεία”. Μόνο που ως σταθερή έγνοια έχει το πως θα υποβαθμίζεται διαρκώς η δημόσια Υγεία και παράλληλα θα αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο η επιχειρηματική δράση και το κέρδος.

Μόνο έτσι εξηγείται η πρόθεση της κυβέρνησης να καλύψει τα κενά στο ΕΚΑΒ με προσωπικό από την Πυροσβεστική και το στρατό, με μπαλώματα δηλαδή, αντί να προσλάβει όλο το απαραίτητο προσωπικό και τους απαραίτητους εξοπλισμούς. Τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής δυστυχώς τα βλέπουμε καθημερινά στη χώρα μας, με τους θανάτους ανθρώπων επειδή περίμεναν ασθενοφόρο.

Διαχρονικές είναι οι ευθύνες και την δημοτικών αρχών που πιστές στην εκάστοτε κυβέρνηση, με την αφωνία τους ουσιαστικά “βάζουν πλάτη” στο να διατηρείται αυτή η επικίνδυνη κατάσταση.

Δεν πάει άλλο! Το “πάμε και όπου βγει” συνεχίζει να είναι το μότο της κυβερνήσεων τους, που η μόνη έγνοια τους είναι πώς θα προχωρήσουν τα προαπαιτούμενα νομοσχέδια για το νέο μνημόνιο που λέγεται Ταμείο Ανάκαμψης, πώς θα πετσοκόψουν τις ανάγκες μας για να “ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς” και να επιτύχουν “ματωμένα πλεονάσματα” πάνω στις πλάτες μας.

Εμείς λέμε ότι κόντρα σε όλους αυτούς ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να βάλουν στο επίκεντρο τις ανάγκες τους και όχι τις “αντοχές της οικονομίας”.

Οι κάτοικοι της περιοχής και το υγειονομικό προσωπικό μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς πρέπει να μπουν στον αγώνα για να διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, τα απαραίτητα οχήματα και τον εξοπλισμό ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες για την Υγεία. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.